Şekerbank

'Yaylaların Berberi Projesi' ile 257 çiftçi sertifika aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Yaylaların Berberi Projesi' ile 257 çiftçi sertifika aldı
Tofidass

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Yaylaların Berberi Projesi" kapsamında 257 çiftçiye verilen eğitim tamamlandı.

Projenin kapanış törenine; Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcıları Vedat ERGÜN, İsmail GÜRBÜZ, Kurum ve Şube Müdürleri, FAO Hayvancılık Teknik Uzman Yardımcısı Işıl Aytemiz DANYER, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve üreticiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elazığ İŞKUR Müdürlüğü, Elazığ Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından finanse edilen ve koordinatörlüğünü Veteriner Hekim Yezdan UZUNOĞLU'nun yaptığı proje, ilimiz merkeze bağlı Meşeli, Hıdırbaba, Yemişlik köylerinde uygulandı.

257 üreticinin 56 saat kurs aldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; "Koyunculuk sektörünün tekrar canlandırılması, topraksız ve az toprağı bulunan köylerde gelir düzeyinin arttırılması, katılımcı ve sürdürülebilir hayvancılık modelinin, çiftçi koşullarında uygulanması amacıyla hazırlanan  "Yaylaların Berberi Projesi"  9.900 $ bütçeli bir projedir. Proje ile üreticilerimize 3 adet jeneratör,12 adet koyun kırkım makinesı ve yedek bıçakları verdik. Bugünde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlerimize sertifikalarını teslim edeceğiz. Koyunculuk zor bir zanaat, zor zanaatı kolaylaştırmak için verdiğimiz kırkım makinaları ve jeneratörlerin hayırlı olmasını diliyorum. Projenin bitmesi üreticilerimizi yalnız bırakmamız anlamına gelmesin. Önümüzdeki dönemlerde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü kaynaklı ya da farklı katkılarla, üreticilerimizin işlerini daha da kolaylaştırmak için çalışma içinde olacağız" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Kirazı Ve Üzümü Uzakdoğu Ülkelerine Hava Kargo İle UlaşacakÖnceki Haber

Türk Kirazı Ve Üzümü Uzakdoğu Ülkelerine...

Ucuz Ette İkinci Hamle GeliyorSonraki Haber

Ucuz Ette İkinci Hamle Geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar