Şekerbank

Yaş Sebze ve Meyvede Analizler Yaptırılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaş Sebze ve Meyvede Analizler Yaptırılıyor
Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü gıda kontrolörleri tarafından Amasya'da üretimi yapılan yaş sebze ve meyvede zirai ilaç kalıntısının bulunup bulunmadığı yönünde denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Tofidass

Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında zirai ilaç kalıntısı tespit edildiği takdirde tüketici sağlığının korunması amacıyla Gıda Mevzuatı çerçevesinde yasal işlemler ivedilikle uygulanmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürüm Lokman GÜLTEKİN şunları ifade etti; Özellikle taze tüketimi yapılan yaş sebze ve meyvelerde tüketici sağlığı açısından zirai ilaç kalıntısı büyük risk oluşturmaktadır. Tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını sağlamak için yapılan denetim ve kontrol hizmetleri büyük önem arz etmektedir.

Tarımsal ilaçların kullanımı bir taraftan üretimi arttırırken, diğer taraftan bilinçsiz ve hatalı kullanımı sonucu doğrudan ya da dolaylı yollarla insan ve çevre sağlığı problemlerini de oluşturabilmektedir.

Bitki ve hayvanlara zarar veren canlı organizmalara karşı kullanılan kimyasal ilaçların tümüne PESTİSİT adı verilmektedir.

Gerekmediği durumlarda ilaçlama yapılması veya son ilaçlama ile hasat dönemi arasındaki süreye riayet edilmediği durumlarda gıda maddelerinde kalıntı oluşabilmekte ve yüksek dozda pestisit kalıntısı içeren gıdalarla beslenen insanlarda sağlık problemi oluşabilmektedir.

Tüketicilerin pestisit kalıntılarının zararlı etkilerinden korunabilmesi için gıda maddelerinin üretimden tüketimine kadar geçirdiği her safhada kontrol altına alınması gerekmekte olup bu kapsamda ilimizde yetiştiriciliği yapılan domates, hıyar, fasülye, kabak, erik ve elma gibi ürünlerden aylık bazda numuneler alınarak yetkili kontrol laboratuvarlarında analiz yaptırılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik çileğin sirkesini yaptılarÖnceki Haber

Organik çileğin sirkesini yaptılar

2015-2016 Balıkçılık Sezonu Akçakoca’da Düzenlenen Törenle AçıldıSonraki Haber

2015-2016 Balıkçılık Sezonu Akçakoca’da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar