Şekerbank

2015-2016 Balıkçılık Sezonu Akçakoca’da Düzenlenen Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2015-2016 Balıkçılık Sezonu Akçakoca’da Düzenlenen Törenle Açıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda 2012-2016 Yılları Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Tebliğ" gereğince; 2015-2016 balıkçılık sezonunun 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlaması nedeniyle İlimiz Akçakoca İlçesinde düzenlenen törenle av sezonunun açılışı gerçekleştirildi.
Tofidass

Sezonun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Düzce Valisi Sayın Ali Fidan, Garnizon Komutanı Jan.Albay Bilal Güvenir, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Sığırcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Uludağ, İl Müftüsü Selami Emen, Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, daire amirleri, çok sayıda balıkçı ve Akçakoca halkı katıldı.

Balık sezonu açılış programı Kur'an-ı Kerim tilaveti'nin okunması ve İl Müftüsü Selami Emen'in yaptığı dua ile başladı. Vali Ali Fidan burada yaptığı konuşmasında; "Vira Bismillah diyerek denize açılıyoruz. Öncelikle balıkçılarımızın kurallara uygun şekilde kazasız belasız, hayırlı kazançlı, bereketli ve bol balıklı bir sezon geçirmesini diliyorum. Akçakoca bizim denize açılan kapımız, herkesin ilgi odağı olan bir yer. Bizlere emanet olan bu güzel ilçemizde bize düşen bir görev daha var bu güzel ilçemizi daha da güzelleştirmek. İnşallah bu sezon hem balıkçılarımız için hem balık lokantalarımız için bereketli geçer."dedi.

Daha sonra Vali Ali Fidan, programa katılan vatandaşlarla sohbet edip, ızgara başına geçerek vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Programın sonunda da Vali Ali Fidan protokol üyeleri ile birlikte balıkçı teknesiyle denize açılarak, balık sezonunun  açılışını başlattı.

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ermekte, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olmaktadır.

Dip trol ağları yasak yer ve zamanlarda denizde bulundurulamaz.  Trolün serbest olduğu bölgelerde ise avcılık 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.

Yunuslar, Foklar, Deniz Alaları ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, Nargile, Maske, Zıpkın ile dalış yapılarak, Şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır. Boy yasakları devam etmektedir.

Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur.

Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 16.00-08.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

Monofilament (tek kat) misina ağlarının kullanımı yasaktır.

Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde su ürünleri istihsali yasaktır.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ''kaynakların sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, balıklarımızın yılda en az bir kez üreme imkanı tanımak ve geleceğimizin ve çok önemli zenginliğimizin yok edilmemesi için, avlanma usul ve esaslarına uyulmasını, 2015-2016 avcılık sezonunun tüm balıkçılarımız için bol kazançlı ve bereketli geçmesini temenni ederim'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaş Sebze ve Meyvede Analizler YaptırılıyorÖnceki Haber

Yaş Sebze ve Meyvede Analizler Yaptırılı...

Yağlık Ayçiçeği Alımına BaşlandıSonraki Haber

Yağlık Ayçiçeği Alımına Başlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar