Şekerbank

Yalova’da Kurban Kesicilerine Sertifika Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova’da Kurban Kesicilerine Sertifika Verildi
Tofidass

Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen 2019 Yılı Kurban Bayramında ‘Geçici Kurban Kesim Yerlerinde’ hizmet verecek kişilere yönelik ‘Kurban Kesim Elemanı Kursu’ sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan birlikte takdim ettiler.

Yalova’nın çeşitli ilçelerinden 65 başvurunun alındığı ve 54 kursiyerin başarıyla kursu tamamladığı Kurban Kesim Elemanı Kursu’nda geçici kurban kesim yerlerinde kesimi gerçekleştiren personelin güvenli ve sağlıklı bir ortamda, islami usullere göre kurbanların kesimini yapmaları amaçlandı.

Bu doğrultuda kursiyerlere iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından 12 saatlik iş sağlığı ve güvenliği dersi, İl Müftülüğü tarafından 4 saatlik kurban kesiminin İslamiyetteki yeri ve önemi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevli veteriner hekimi tarafından 4 saatlik kurban kesim yerleri, hijyenik kurban kesim ve parçalanması ile insanlara geçebilen bulaşıcı hayvan hastalıkları dersi olmak üzere toplamda 20 saatlik ders verildi. Ayrıca kursiyerlere S.S. Yalova Kasaplar Temin Tevzi Kooperatifi Mezbahanesinde kesim iş ve işlemleri uygulamalı olarak anlatıldı.   

“KURBAN KESİMİNDEKİ KAZALARI MİNİMİZE ETMEK İÇİN KURSU TERTİPLEDİK”

Eğitimin son günü Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törende kursu başarıyla tamamlayan kasaplarla bir araya gelen İl Müdürü Suat Parıldar; “İnşallah bereketli, kazançlı güzel bir Kurban Bayramı geçirirsiniz. Kurban döneminde değişik kazalar olabiliyor. Bazen kendimiz gözlemliyoruz bazen görsel medyadan takip edebiliyoruz. Biz bu riskleri ortadan kaldırmak, minimize etmek için böyle bir eğitim tertipledik. Sizler de eğitime büyük bir gayret ve yüksek bir katılımla özveri gösterdiniz. Bundan sonraki yıllarda düzenlenebilecek eğitimlere de öncü oldunuz. Sertifika almaya hak kazandığınız için tebrik ediyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdiden hayırlı bayramlar dilerim” dedi.

Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ise ; “Sizlerin başarılı olması işini güzel ve güvenli yapması bizlerin tek amacıdır. Kursumuza özen gösterip katıldığınız için sizlere, desteklerinden dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra kursu başarıyla tamamlayan kasaplar sertifikalarını İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan’dan aldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,36 arttıÖnceki Haber

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzd...

Yarısı Sizden Yarısı Bizden Destek Projesi BaşladıSonraki Haber

Yarısı Sizden Yarısı Bizden Destek Proje...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar