Şekerbank

Vali Balcı Serenli’de Ceviz Soyma Makinesi Dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Balcı Serenli’de Ceviz Soyma Makinesi Dağıttı
Tofidass

Vali Dr. Ozan Balcı Niksar Serenli Beldesinde düzenlenen Ceviz Soyma Makinası dağıtım törenine katıldı.

Tokat Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, OKTAM, DSİ, TKDK, Fidanlık Şefliği tarafından yürütülen Tarım Tokat Projesi çatısı altında yapılan Tokat Cevizle Kalkınıyor proje kapsamında üreticilerimizin kullanması için temin edilen 13 Ceviz Kabuk Soyma makinesi törenle çiftçilere teslim edildi.

Törende konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat tarım memleketi. Tarıma, toprağa, üretime dost bir Vali olarak her zaman çiftçinin, üreticinin yanındayız. Çitçiye, üreticiye desteğimiz tam. Bugün burada dağıtımını gerçekleştirdiğimiz ceviz soyma makinelerimiz çiftçimize üreticimize hayırlı uğurlu olsun. Çiftçilerimizin hayatını ve yaşantılarını kolaylaştırmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Serenli’de 2200 dönüm alanda ceviz bahçesi kurduk. Sonbaharda 2020 dönüm alana daha yeni ceviz bahçesi yapacağız. Bu çiftçimizin zenginleşmesi ve daha çok üretim demek. Çiftçilerimizin ve vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmek bizim en görevlerimiz arasında.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı’nın konuşmalarının ardından ceviz kabuk soyma makinesi dağıtımı  gerçekleştirildi.

Vali Dr. Ozan Balcı düzenlenen törenin ardından Kadının Gücü Tokat'ın Gücü Projesi kapsamında kurulan 14 kadın kooperatifinden biri olan Niksar Kadın Kooperatifi temsilcileri ile de bir araya geldi. Kooperatif temsilcileri ile sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Kadına inanmak Türkiye’ye inanmaktır. Kadının aklından, zekasından, yetenek ve yetilerinden yararlanmayan bir toplum vücudunun yarısı felç olmuş bir insana benzer. Kadının gücü bizim için çok önemli. Bugün 100 kadınla başladığımız bu projemizde hedefimiz 10 bin kadına ulaşmak. Eğitimli, bilgili, donanımlı, müthiş bir kadın potansiyelimiz var. Biz kadınlarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Her zaman onlara destek verdik, bundan sonrada destek vermeye devam edeceğiz. Kadınlarımızın ürettikleri bir birinden kıymetli ürünleri dijital platformlarda markalaşmasını sağlayarak tüketiciye sunacağız.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Niksar Kadın Kooperatifi temsilcisi Serenli kadınların kullanacakları yapımı tamamlanmak üzere olan kooperatif binasında incelemelerde buldundu.

Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli programı kapsamında vatandaşlarla sohbet ederek, talep ve isteklerini dinledi. Kışlık bulgur hazırlıkları yapan köylümüze de kolaylıklar diledi.  

Düzenlenen programa Vali Dr. Ozan Balcı'nın yanı sıra, Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, Almus Kaymakam V. Sinan Korkmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Kadın kooperatifi temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi

Valiliğimiz koordinesinde Tarım Tokat çatısı altında yürütülen Tokat Cevizle Kalkınıyor Projesi kapsamında 2018 yılında Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DOKAP) sunulan ve 2019 yılında uygulanmak üzere 2.030.000₺ bütçe ile programa alınan çalışmalarla İlimizin meteorolojik özellikleri göz önünde bulundurularak geç çiçek açan ve geç yapraklanan çeşitlerin seçimi ile kapama bahçeler tesis edilmesi ve üreticilerimize araç gereç temini amaçlandı.

Proje kapsamında Niksar ilçesi Serenli beldesinde 2.200 da, Niksar Hüseyingazi köyünde 1.150 da ve Merkez ilçe Bakışlı köyünde 550 da’lık alanda toplu kapama ceviz bahçeleri tesis edildi.

Tokat Cevizle Kalkınıyor projesi ile toplam olarak 244 bin 590 adet fidan toprakla buluşturarak, 15 bin 287 dekar alanda ceviz bahçeleri kuruldu. Böylece Tokat’ın mevcut ceviz varlığına % 66 oranında katkı sağlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda 14. kampanya heyecanıÖnceki Haber

Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda 14. kampa...

Vali Gürel bağ bozumuna katıldıSonraki Haber

Vali Gürel bağ bozumuna katıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar