Şekerbank

Uygunsuz Avcılığa İzin Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uygunsuz Avcılığa İzin Yok
Tofidass

Gürcistan'da avlanılan ürünlerin 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yurda girmeye başlamasıyla birlikte Artvin'de yoğun balık çıkışı başlamıştır. Artvin Hopa ilçesinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü balıkçılık idari binasında görevli denetim elemanlarınca avlanılan su ürünleri denetlenerek karaya çıkarılmakta ve yurda dağılımı sağlanmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinatörlüğündeArtvin'de 18-21 Ocak tarihleri arasında çevre illerde görevli denetim personellerinin de katılımıyla genel kapsamlı su ürünleri denetimi gerçekleştirilmiştir.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ;

"Su Ürünleri Denetimi Değerlendirme Toplantısı" nda şu açıklamalarda bulunmuştur; " İlimiz, Gürcistan ile komşu olup yurt dışı avcılığın olduğu tek ildir. Gürcistan karasularında avlanılan su ürünleri İlimiz Hopa Limanından karaya çıkarılmaktadır. Şuana kadar yaklaşık 3000 Ton ürün denetlenmiş olup sezon sonuna kadar bu rakamın 9000 Tona kadar çıkacağı tahmin edilmektedir.

İlimiz, Arhavi ve Hopa ilçelerinde balıkçı barınaklarında, karaya çıkış noktalarında ve perakende satış noktalarında Bakanlığımız ve çevre illerde görevli toplam 25 personelin katılımıyla 18-21 Ocak tarihleri arasında çapraz su ürünleri denetimi yapılmıştır. Denetimlerde 10 perakende satış noktasına, 3 gırgır gemisine ve bir su ürünleri nakil aracına olmak üzere küçük boyda balık avcılığından toplam 14 idari yaptırım uygulanmış olup 39.955,00 TL idari para cezası kesilmiştir. Denetimlerde koordineli kurumlar gerekli hassasiyeti göstermiş olup herhangi bir adli olay yaşanmamıştır. Su ürünleri kontrol ve denetimlerinde görevli personellerimizce denetimlerimiz devam edecek olup İl Müdürlüğü olarak denetimlere katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederim."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gübrenin satışına sıkı takipÖnceki Haber

Gübrenin satışına sıkı takip

Yeni Hayvancılık Desteklemeleri ile ilgili toplantı yapıldıSonraki Haber

Yeni Hayvancılık Desteklemeleri ile ilgi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar