Şekerbank

Üreticilerin Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Borçları Bir Yıl Ertelendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilerin Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Borçları Bir Yıl Ertelendi
Tofidass

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; 2016 yılında doğal afetlerden etkilenen toplam 971 çiftçinin Ziraat Bankası ve Tarım Kerdi Kooperatiflerine olan borçları ertelendi.

09 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2016/9147 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve İl-İlçe Hasar Tespit Komisyonları kararı doğrultusunda İl genelinde 2016 yılı üretim sezonunda yaşanan don, kuraklık, dolu, aşırı yağış gibi doğal afetler nedeniyle, verim kaybı yaşayan zarar gören gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 (bir) yıl süre ile ertelenmesine karar verildi.

Bu karar kapsamında Bayburt genelinde 2016 yılı üretim sezonunda meydana gelen don, dolu, kuraklık gibi afetler nedeni ile il ve ilçe hasar tespit komisyonlarına başvuran Merkez İlçede 684 çiftçi, Aydıntepe İlçesinde 99 çiftçi ve Demirözü ilçesinde 188 çiftçi olmak üzere toplam 971 çiftçinin Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı kapsamındaki düşük faizli kredi borçları, bir yıl süreyle ertelendi.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Doğal afetler tarımsal üretimdeki en önemli risklerden birisi olup, çiftçilerin bu beklenmeyen afetler karşısında mağdur olmamaları için tarım sigortası yaptırmaları çok önemlidir. Bilindiği üzere 2005 yılında yürürlüğe giren '5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu' ile TARSİM kurulmuş olup, bu kapsamamda çiftçilerimizin sigorta poliçe tutarının yarısı devlet tarafından karşılanmaktadır. Tarım Sigortaları ile ilgili çiftçilerimiz İl-İlçe Müdürlüklerden veya ilgili sigorta acentalarından detaylı bilgi alabilirler." denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçilere Hayvan Bakım ve Besleme Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Genç Çiftçilere Hayvan Bakım ve Besleme...

Kılıçdaroğlu, köyde gözleme yiyip ayran içtiSonraki Haber

Kılıçdaroğlu, köyde gözleme yiyip ayran...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar