Şekerbank

Üreticilere Damızlık Koç Dağıtımı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Damızlık Koç Dağıtımı Gerçekleştirildi
Tofidass

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen törene; Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner ve Osman Akbaş, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Jandarma Komutanı J.Alb. İsa Çakmak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bahadır Kılıç, Bahşili Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, KKYMB Yönetim kurulu Üyesi Şevket Avcı, Ankara Birlik Başkanı Hasan Kılınç, Birlik Başkanları teknik personeller ve koç dağıtımından faydalanan yetiştiriciler katılımışlardır.

Programın açılışında Kırıkkale Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, DKKYB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorum Birlik Başkanı Şevket Avcı, İl Müdürü Recep Kırbaş, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyon Üyesi Abdullah Öztürk birer konuşma yapmışlardır.

2016 yılında Kırıkkale İli Merkez ve 8 İlçede Koyun Yetiştiricilerine Damızlık Koç Dağıtımı Projesi kapsamında; Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi bütçesinden 70.000 TL ve Genel Bütçeden 70.000 TL ödenek ile 64.260 TL yetiştirici katkı payı olmak üzere toplam 204.260 TL’lik bütçe ile birlik üyesi yetiştiricilerimize 126 adet damızlık koç dağıtılacaktır. Akkaraman ırkı Damızlık koçlar Kırşehir’de bulunan Malya Tarım İşletmelerinden 126 adet damızlık koç temin edilmiştir.

Ayrıca 2015 yılı içerisinde 534 yetiştiriciye anaç koyun keçi desteği olarak 1.450 Bin TL, 22 yetiştiriciye 110 Bin TL, Sürü yöneticisi yetiştiriciliğine 110 Bin TL, Halk Elinde Islah Projesi Desteği olan 570 Bin TL olmak üzere toplamda 2 Milyon 130 Bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve çiftçi katkı paylarından oluşan bütçeyle İlimizde Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla 2009-2015 yılları arasında toplam 509 adet koç ve 30 adet teke dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca 96 baş tiftik keçisi ve 30 baş Kıl Keçisi Tekesi de destekli olarak yetiştiricilerimize dağıtımı yapılmıştır. 

Bu proje sayesinde Kırıkkale’de koyun ırklarımızın et, süt, yapağı verim ve kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Projeden yararlanan üreticilerin gelir seviyelerinin yükselmesi yanında ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş olacağız. 

Damızlık Koç Dağıtımının ardından Kuzu-Oğlak Güzellik Yarışması ve Koyun Kırkım Yarışması düzenlenmiştir. 

Yarışma sonucunda 1. Olanlara 750 kg yem, 2. Olan yarışmacılara çeyrek altın ve 3. Olan yarışmacılara ise koyunculukla ilgili çeşitli ödüller takdim edildi.

Oğlak Güzellik Yarışmasında 1. Mustafa Okatan 2. Demirhan Atmaca 3. Baki Taşpınar

Kuzu Güzellik Yarışmasında 1. Erol Telim 2. Ferit Karaca 3. Üzeyir Özdemir

Koyun Kırkım Yarışmasında 1. Murat Taşpınar 2. Samet Kaplan 3.Memik Sözeri

Dereceye girenlere Ödülleri protokol tarafından verilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehirden Yüzde 75 Destekli Meyvecilik Projesi Başvuruları BaşladıÖnceki Haber

Büyükşehirden Yüzde 75 Destekli Meyvecil...

YÖK’ten ziraat, orman ve su ürünleri programlarına teşvik!Sonraki Haber

YÖK’ten ziraat, orman ve su ürünleri pro...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar