Şekerbank

Uluslararası III. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası III. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu
22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "Uluslararası 3'üncü Konya Ovası Projesi(KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu düzenlendi.
Tofidass

22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde "Uluslararası 3'üncü Konya Ovası Projesi(KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma Aksaray Valisi Şeref ATAKLI, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin KARAHOCAGİL, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf ŞAHİN, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim KESKİN ile Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim ERKOL, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Oğuz GÜL, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyumda açılış konuşmasını Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ŞAHİN'in ardından, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI konuşmasında; KOP'un çalışmaları hakkında bilgiler vererek, KOP Bölgesinin, konumunun, topografyasının, ticari, siyasi tarihi ve kültürel bir merkez olmasının sağladığı fırsatlardan yeterince faydalanamadığına değindi. BOSTANCI, "KOP İdaresi Başkanlığı olarak misyonumuz; diğer paydaşlarımız ile işbirliği içerisinde Konya Kapalı Havzasında yer alan KOP Bölgesini her alanda 'kapalı bir havza' durumundan kurtararak tarihinden miras aldığı sorumluluk bilinci ile hak ettiği ihtişamını tekrar kazanmasını sağlamak, bölgemizi bir 'Yeni Marmara' haline getirmek için adımlar atmaktır" dedi. Aksaray Valisi Şeref ATAKLI' da sempozyumda bir konuşma yaparak toplantının hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. Konuşmalar ve plaket töreninin ardından katılımcıların sunumlarına geçildi. Sempozyumda Enerji ve Doğal Kaynaklar, Sosyal-Eğitim-Beşeri Bilimler, Gıda-Tarım-Orman, Kırsal Kalkınma, Haberleşme-Bilişim, Kültür-Sanat-Spor-Turizm, Sağlık ve Sanayi-Ulaştırma Lojistik gibi 8 tematik alanda bildiriler sunulmuştur. Sempozyuma iştirak eden İl Müdürü KESKİN, Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de bir ziyaret gerçekleştirerek Aksaray İl Müdürü Bestami ZABUN'u makamında ziyaret etmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dolardaki yükseliş tarımda 10 milyar dolara mal olduÖnceki Haber

Dolardaki yükseliş tarımda 10 milyar dol...

Toprak Dağıtım Çalışmaları BaşlıyorSonraki Haber

Toprak Dağıtım Çalışmaları Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar