Şekerbank

Tarımsal Destek ve Hibeler ile İlgili Toplantı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Destek ve Hibeler ile İlgili Toplantı Yapıldı
Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarafından Tarımsal Destek ve Hibeler ile İlgili Toplantı Yapıldı
Tofidass

Ağrı Gıda, Tarım ve Hayvancılık ​İl Tarım Müdürlüğü, TKDK, SERKA, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinin katılımı ile Kültür ve Kongre Merkezinde Tarımsal Destek ve Hibeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde; TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü, SERKA Kalkınma Ajansı İl TEMSİLCİLİĞİ, Ziraat Bankası Ağrı Şube Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü yetkililerince tarımsal konularda verilen hibe destekleme ve kredilerin kullanımı hakkında ilimiz çiftçilerini bilgilendirme amaçlı toplantı düzenlendi.

Bu toplantı ile tarımsal kredi ve hibelerden faydalanmak isteyen çiftçiler hangi konuda tarımsal kredi kullanabileceğinim hangi şartlarda destekleme ve hibelerden faydalanabileceği ve ne miktarda kredi ve hibe alacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında davetlilere ve çiftçilere hitap eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat DEMİRKIRAN “Ağrı da tarımsal sanayinin olmaması, tarımsal teknolojilerin fazla kullanılmaması aslında bir taraftan da çiftçilerimizin ve yetiştiricilerimizin tarım ve hayvancılığı yapmaya istekli olmamaları dez avantajdır. Ağrının bakir bir İl olması, geniş ovalarının bulunması, bu ovalarda organik üretimin yapıldığı bakir alanların olması ise tarım ve hayvancılık ile uğraşan kesim için büyük avantajlardandır. Ayrıca Ağrıda yetiştirilen hayvanlara batı illerinden yoğun bir talep vardır. Bu nedenle her yıl binlerce canlı hayvanı batı illerine sevk ediyoruz. Ağrı İlinde üretilen et aranan bir ettir. Bu nedenle biz istedik ki biraz daha hayvancılığı canlandıralım. Buda bizim asli görevlerimizden biridir. Taşrada yaşayan insanımızın gelir seviyesini bir nebzede olsa artıralım. Bu amaçla gerek çiftçilerimiz gerekse üreticilerimiz ile tarım ve hayvancılık alanında hibe ve destek verem Kurum ve Kuruluşları bir araya getirmek istedik. Böylece bu konular ile ilgili bilgi akışını sağlamak istedik. Çağırdığımız 5 kurum sunum yapacak. Hangi alanlarda hibe ve destekleme yaptıklarını açıklayacaklar. Böylece bazı konulara aşina olacağız, hangi Kurumdan ne gibi hibe ve destek verileceğini öğreneceğiz. Biz Kurumumuz olarak bu şekilde bir sinerji oluşturmak istedik. Ayrıca bu toplantıları ilimize bağlı 7 İlçede de gerçekleştireceğiz.” Diyen DEMİRKIRAN sözlerine “Bu ilk toplantımız hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde tarımsal kredi, tarımsal destekleme ve hibe veren kurumların katılım ilki il merkezinden düzenlenen bu toplantılarımız belirlenen bir eğitim programı dâhilinde diğer 7 ilçemizde de düzenlenerek daha çok çiftçiye ulaşılmaya çalışılacaktır. Bu tür toplantılarımıza bütün çiftçilerimizin katılarak tarımsal kredi, destekleme ve hibelerden haberdar edilmesi ve maksimum seviyede faydalanmaları amaçlanmaktadır

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arazi Dağıtımı Çalışmalarına BaşlanacakÖnceki Haber

Arazi Dağıtımı Çalışmalarına Başlanacak

Seralarda Üretilen Ürünler KalıntısızSonraki Haber

Seralarda Üretilen Ürünler Kalıntısız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar