Şekerbank

Tarım Kredi Kooperatifinde 3 Milyon Liralık Dolandırıcılık İddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi Kooperatifinde 3 Milyon Liralık Dolandırıcılık İddiası
CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Tofidass

CHP'li vekil bu defa ; "Bursa İli Yenişehir İlçesi Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi'nde yaşandığı söylenen 3 milyon liralık dolandırıcılık" iddiasını Meclis'e taşıdı.

Sarıbal'ın soru önergesinde Bursa İli Yenişehir İlçesi Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi'nde 2014'ten bu yana 100 ortağın 3 Milyon lira civarında dolandırıldığı, kooperatif ortaklarını dolandırdığı söylenen Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi çalışanı Hatice Çolak'ın Yenişehir Belediyesi'nde müteahhitlik işleri yapan Yusuf Sağlam'a para aktardığı iddiası yer alıyor.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e yönelttiği soru önergesinde yer alan iddialar ve sorular şu şekilde:

"Aldığım duyumlara göre; Bursa İli Yenişehir İlçesi Selimiye Tarım Kredi Kooperatifinde çalışan Hatice Çolak; kooperatif ortağı çiftçilere kooperatifin antetli boş kağıtlara imza attırmak suretiyle kredi limitlerini yükseltmiş ve ortaklar adına kredi çekmiştir. Ayrıca kredi geri ödemelerinde sistemde arıza olduğu bahanesiyle parayı elden tahsil ederek alındı makbuzu vermemiş ve parayı zimmetine geçirmiştir. Öte yandan daha önce imzalatmış olduğu antetli kağıtları kullanarak ortakların kooperatiften aldıkları tarım girdilerinin miktarlarını iki üç kat artırmıştır. Söz konusu şahıs 2014 yılından bu yana kooperatifin 100 ortağını 3 milyon lira civarında dolandırarak bu parayı Yenişehir Belediyesi'nde müteahhitlik işleri yapan Yusuf Sağlam adlı şahsa aktarmıştır. Çiftçiler bu durumdan haberdar olduklarında Selimiye Tarım Kredi Kooperatifi'nden herhangi bir bilgi alamamışlar ve konu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurunda bulunmuşlardır.

Hali hazırda, ülkemizde kurulu bulunan tarım kredi kooperatiflerine ilişkin görevler Bakanlığınızca yürütülmektedir.

Bu çerçevede:

Bakanlığınız 100'ü aşkın çiftçimizin mağdur olduğu bu suiistimalden haberdar olmuş mudur?

Söz konusu kooperatifte denetim yapılıp, ilgili şahıs hakkında Bakanlığınızca soruşturma başlatılmış mıdır?

Olay hakkında Bakanlığınızca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurunda bulunulmuş mudur?"

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Palamut avında bu sezon rekor kırıldıÖnceki Haber

Palamut avında bu sezon rekor kırıldı

Kuru Soğan Üreticisini AğlatıyorSonraki Haber

Kuru Soğan Üreticisini Ağlatıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar