Şekerbank

Tarım İl Müdürü Turan KARAHAN Canlı Hayvan Borsasını Ziyaret Etti...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım İl Müdürü Turan KARAHAN Canlı Hayvan Borsasını Ziyaret Etti...
Tofidass

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN yaklaşan kurban bayramı nedeni ile Hayvan Borsasını ziyaret etti. Ziyarette KARAHAN'A  Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Asım SELEN, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali DUMANDAĞ, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif EROL ile görevli veteriner hekimler katıldı.

Ziyarette konuşan M.Ali DUMANDAĞ, "Bugun İl Tarım Müdürümle beraber ticaret borsası ve hayvan pazarını yerinde inceledik. Yaklaşan  kurban bayramı nedeniyle eksiklikleri tespit ettik. Bundan sonra neler yapılacağını belirleyip,  belediyemiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz  ile birlikte hareket edeceğiz. Hayvan borsasının ilaçlanması, temizlenmesi  belediyemiz tarafından yapılacaktır. İl Tarım Müdürlüğü ile hayvan borsasının veteriner hekimleri ise hastalığı olan ve kesime elverişli olmayan hayvanları tespit ederek bu  hayvanları karantinaya gönderecektir. Bu seneki kurban satış fiyatlarına da değinen DUMANDAĞ, büyükbaş hayvanların canlı kilogram  ağırlığı 18TL, küçükbaş hayvanlarınki ise 16-17 TL dir. İnşallah alıcıda satıcıda memnun kalır, kurban bayramınıda kazasız belasız geçiririz " dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN ise, "Yaklaşmakta olan kurban bayramı ile birlikte hayvan pazarlarında çok ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Şu an burada besicilerimiz, kasaplarımız ve üreticilerimizle birlikte genel gidişatın nasıl gittiğini ve  denetleme mekanizmasını nasıl kontrol edeceğimizle  alakalı çalışmaları yapıyoruz. Hayvan canlı pazarındaki kontrollerin tamamı bizim veteriner hekimlerimizin denetiminde devam etmektedir. Bu kontroller özellikle kurban bayramında artarak devam edecektir. Kurban kesecek vatandaşlarımızın sağlıklı kurbanlar kesmesi, ayrıca yıllarca emek harcamış üreticilerimizin hakettiği kazancı sağlaması için  mevzuatlar ölçüsünde görev ve sorumluluk alanımıza giren kısımlarla ilgili gerekli düzenleme ve çalışmalarımızı daha önce yaptığımız gibi bundan sonra da arttırarak devam edeceğiz. Hayvan sevkiyatının çok yoğun olduğu bu dönemde, il müdürlüğü ve hayvan borsası veteriner hekimleriyle birlikte, özellikle sağlık açısından, küpeli ve aşısı yapılmış hayvanların canlı hayvan borsasına girişlerinin yapılıp, satışları  sağlanacaktır. Kurban bayramı süresince bu denetimler artacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada besicilerimiz kasaplarımız ve üreticilerimizin yanında olacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvancılık İşletmelerinde Sinek Kapan Sistemi KurulduÖnceki Haber

Hayvancılık İşletmelerinde Sinek Kapan S...

Kuş Gribi Salgınına Karşı Hazırlık YapıldıSonraki Haber

Kuş Gribi Salgınına Karşı Hazırlık Yapıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar