Şekerbank

Tarım Danışmanları Mecliste Hak Mücadelesinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının kararı ile 5 Mayıs'ta yayınlanan Resmi Gazetede tarımsal desteklemeler içerisinde çalışan sayısı ve destek miktarının düşürülmesi nedeniyle tarım danışmanları sorunlarını dile getirmek için çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar.

Daha önce Bakanlığın önünde iki defa basın açıklaması yaparak sorunlarını dile getiren tarım danışmanları bugün mecliste hükümet ve muhalefet milletvekilleri ile görüşerek çözüm aradılar.

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi ve Tarım Komsiyonu üyesi milletvekili Orhan Sarıbal ile görüşürek kendilerine konu hakkında yardımlarını rica ettiler. Milletvekili Sarıbal tarım danışmanları konusunda bilgi sahibi olduğunu belirterek çeşitli platformlarda konuyu dile getirdiğini ifade etti. Tarım Danışmanlarının bütçede para olmadığından dolayı kesintiye gidilerek birçok insanın işsiz kaldığını ve bu nedenle komisyona iletilmek üzere temsili 10 TL para vererek iletmelerini istediler. 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi ve Tarım Komsiyonu üyesi milletvekili Orhan Sarıbal, mecliste tarım danışmanları ile beraber basın açıklaması yaparak konuyu dile getirdi. Konuyla yakından ilgileneceğini ifade eden Sarıbal çözüm konusunda her zaman Tarım Danışmanlarının yanında bulunacağını ifade etti.

Tarım Danışmanları gün içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bakan yardımcı Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile görüşürek sorunlarını dile getirdiler. Bakan Yardımcısı Daniş tarım danışmanlarına sorunun bütçeden yeterli kaynak olmadığından dolayı kesintiye gidilerek bu kararı alındığını ifade etti. Ayrıca Bakan Yardımcısı Daniş çözümün merkezi olarak Maliye Bakanlığını adres göstererek danışmanlardan maliye bakanlığı ile temasa geçmelerini söyledi.

Meclis ziyaretlerini Ak Parti milletvekileri Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenligil, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu görüşerek sorunları hakkında yardım ve çözüm istediler. Ak Pari milletvekileri konuyla yakından ilgileneceği Başbakanlığa ve Bakan Faruk Çelik ile görüşürek çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade ettiler.

Tarım Danışmaları Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekili Lezgin Botan le de görüşürek sorunlarını dile getirdiler. Milletvekili Botan her zaman emeğin yanında olduklarını belirterek kazanılmış hakların kaybedilmemesi için her türlü desteği vereceğini ifade etmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Buğdayda taban fiyat talebi açıklandıÖnceki Haber

Buğdayda taban fiyat talebi açıklandı

Bakan Çelik'ten Genç Çiftçi AçıklamasıSonraki Haber

Bakan Çelik'ten Genç Çiftçi Açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar