Şekerbank

Sütün Soğuk Zincirde Toplanması ve Pazarlanması Paneli Düzenlendi...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sütün Soğuk Zincirde Toplanması ve Pazarlanması Paneli Düzenlendi...
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen "Kaliteli Süt ve Sürdürülebilir Gelir İçin Soğuk Zincir" paneli düzenlendi.
Tofidass

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen "Kaliteli Süt ve Sürdürülebilir Gelir İçin Soğuk Zincir" paneli düzenlendi.

Panele başkan olarak Prof. Dr. Fahri YAVUZ panelistler olarak; Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Songül ÇAKMAKÇI, Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Filiz YUCA, Acar Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Recep ACAR ve Alaca Köyü Kooperatif Başkanı Haydar KAVURMACI katıldı.

Panele konuk olarak Erzurum Vali Yardımcısı Fatih GÜL, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman AKAR, resmi kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve medya mensupları katıldı. 

Erzurum ilinin sosyo-ekonomik yapısı itibariyle temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bu anlamda ilin geniş meraları ve hayvancılığa elverişli yapısı süt üretiminde değer zincirini daha önemle hale getirmektedir. Bu zincirde halka olarak bir sıralama yapacak olursak; süt inekçiliğinde iyi bakım ve beslenme, hijyenik sağım, soğutmalı tanklarda sütün toplanması, soğutmalı tanklarda taşıma, hijyenik ve sağlıklı şartlarda işleme ve kaliteli süt ürünlerini ortaya koyma, zincirin en önemli halkalarıdır. 

Erzurum İlinde üretilen sütün soğuk zincirde toplanmasına ilişkin altyapıyı ve potansiyelini tespit amacıyla, hazırlanan proje KUDAKA'nın Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) programı kapsamında desteklenmiştir.

Projenin arzı ve gelinen süreç açısından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi girişimiyle Prof. Dr. Fahri YAVUZ koordinasyonunda paydaşların görüş ve katkılarını da almak üzere panel düzenlenmiştir. Panelistlerden Prof. Dr. Songül ÇAKMAKÇI, süt sektöründe kaliteli sütün üretimi, sıcaklık vb. koşulların azami seviyeye çıkarılması, sütün  muhafazası ve sağlıklı koşullarda tüketimi açısından üzerinde durulması gereken etmenleri belirtti. Panelistlerden Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Mühendisi Filiz YUCA, süt sektöründeki mevzuat ve Erzurum Süt Sanayi hakkında bilgi verdi. Acar Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Recep ACAR ise Erzurum süt sanayini üreticiler, toptancılar, tüketiciler ve vatandaş ilişkisi açısından değerlendirdi. Alaca Köyü Kooperatifi Başkanı Haydar KAVURMACI ise sürdürülebilir gelir açısından soğuk zincirin önemine değindi. Ayrıca bu anlamda birlik kurmanın ve kooperatifleşmenin önemine değinildi. Erzurum'da 120 kooperatifin bulunduğu ancak bunlardan 5-6 tanesinin aktif olduğunu belirten Haydar KAVURMACI bu anlamdaki eksikliğin giderilmesi gerektiğini ve üreticiye de bu yapılanmaların ve bunların pazarlamadaki rolünün önemi anlatılması gerektiğini belirtti.

Panel, katılımcıların karşılıklı soru ve cevapları ile sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şap Aşılama Kampanyası Sona ErdiÖnceki Haber

Şap Aşılama Kampanyası Sona Erdi

Zirai ilaçlarla ilgili yasaların yenilenme ihtiyacı giderek büyüyorSonraki Haber

Zirai ilaçlarla ilgili yasaların yenilen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar