Şekerbank

Süs Bitkileri Üreticilerine Yönelik % 50 Hibe Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süs Bitkileri Üreticilerine Yönelik % 50 Hibe Desteği
Tofidass

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Süs Bitkileri Üreticilerine yönelik  12. Etap %50 Hibe Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi (YEÜ), Yenilenebilir Enerji Kullanan Seralar (SER), ve Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Alt Yapı Sistemlerinden Yüksek Plastik Blok Tünel konularında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Garden A.Ş. de düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Şube Müdürleri ile Yalova İli GARDEN A.Ş. Başkanı Metin Gümüş, Yalova İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (YASBİR) Başkanı Şükrü Dinç, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SASBÜD) Başkanı Umut Sakarya ve üyeler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar düzenledikleri bilgilendirme toplantısına yatırımcıların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında bundan önceki 11 Etapta Yalova’da yatırım tutarı 25 milyon lira olan 36 proje uygulandığını, uygulanan bu projeler için Bakanlığımızın yatırımcılara yaklaşık 12 milyon lira hibe desteği ödediğini 11. Etapla birlikte KKYDP kapsamına Yüksek Plastik Tünel’in de dâhil edildiğini, 2016 yılında ilimiz genelinde sera projeleri için müracaat yapılamadığını, Süs Bitkisi Yetiştiriciliği ve Bitkisel Üretim için önemli bir potansiyele sahip olan Yalova’da 12. Etapta başta Yenilenebilir Enerji Kullanan Seralar olmak üzere Yüksek Plastik Tünel konularında da başvuru beklediklerini dile getirdi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Personeli Ersin Tanrıkulu programın uygulama tebliği hakkında katılımcılara sunum eşliğinde; 12. Etapta Bitkisel Üretim yapan birlikleri ve üyeleri için; başta Yenilenebilir Enerji Kullanan Seralar olmak üzere (Biyogaz, Rüzgar, Güneş ve Jeotermal enerji), Yüksek Plastik Tünel Sera konularında seracılara yönelik desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Sunumun ardından yatırımcıların sordukları sorulara Suat Parıldar ve Şube Müdürleri cevap vererek başvuruların 11 Aralık 2017 tarihine kadar devam edeceğini, başvuru aşamasında ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğünden alınabileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplulaştırma Çalışmaları Arazi Üzerinde Şekillenmeye BaşladıÖnceki Haber

Toplulaştırma Çalışmaları Arazi Üzerinde...

Kılıçdaroğlu: Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten geçerSonraki Haber

Kılıçdaroğlu: Et fiyatlarını düşürmenin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar