Şekerbank

Kılıçdaroğlu: Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten geçer

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten geçer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grubunda yaptığı konuşmasında et ithalatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Tofidass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşma özetle şöyle: "Diyorum ya, devleti yönetemiyorlar diyorum. Gül gibi ülkeyi samana muhtaç ettiler bunlar. Arpayı, mısırı, fasulyeyi, pamuğu, mercimeği, eti, canlı hayvanı ve tütünü ithal eder noktaya geldik. 
Değerli arkadaşlarım, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çıkardığı kanuna da uymadılar bunlar. Çiftçi kardeşlerim iyi dinlesinler. Şikâyet ediyorsunuz siz, Meclisten şikâyet etmeyin, Meclis gereğini yaptı. Milli gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye teşvik verilir dedi, yüzde 1’i oranında teşvik verilir dedi, ama bunlar vermiyorlar. Vermiyorlarsa sen hesabını soracaksın. Yarın sandık önüne gelecek, paramı niye vermedin diyeceksin, bunun hesabını soracaksın. Sorarsan bu ülkeye demokrasiyi getirirsin, sorarsan hakkına sahip çıkmış olursun. 
Şimdi et ithal ediyorlar, onların deyimiyle kemiksiz löp et ithal ediyorlar. Bununla eti ucuzlatacaklar. İlk et ithali 2010 yılında başladı, şimdi 2017’deyiz. Eğer ithalatla et ucuzlasaydı, zaten mesele çözülürdü. Mesele böyle çözülmüyor. 7 yıldır aynı noktadalar, 7 yıldır! 7 yıldır et ithal ediyorlar, 7 yıldır bu ülke pahalı et yiyor. 
Değerli arkadaşlarım, şimdi getirdiler efendim iki mağazada etleri satacaklar. 70 bin kasap ayakta isyan ediyor. Kasap kardeşlerime sesleniyorum, niye isyan ediyorsunuz? İsyan etmenize gerek yok, yarın önünüze sandık gelecek, demokratik yollardan hesabını soracaksınız, bu kadar basit. 
O iki mağazada satacaklar, tamam. Parayı onlar alacak, tamam. Efendim Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili açıklama yapıyor. Diyor ki, “ele vereceğinize bize verin, biz satalım dedik. Kasaplar olarak vatandaşlara daha kolay ulaşırız, biz Bakanımızın bize sahip çıkmasını beklerdik, ama olmadı.” Niye sahip çıksın sana kardeşim, niye sahip çıksın? O paraya sahip çıkıyor, cebine sahip çıkıyor, çocuklarına sahip çıkıyor, köşeyi dönmeye sahip çıkıyor, kasaba mı sahip çıkacak? 
Et fiyatlarını düşürmenin yolu besiciyi desteklemekten geçer, nokta. Yemi destekleyeceksin, parasını vereceksin, samanını yoncasını destekleyeceksin, imkânını destekleyeceksin, parasını vereceksin. Et fiyatı böyle ucuzlar, ithalatla olmaz ki. Nereye kadar ithalat? Bunları bilmiyorsan, hadi bizim de sözümüzü dinlemiyorsun, git kardeşim Amerika’ya bak nasıl yapıyor, Almanya’ya bak nasıl yapıyor, Fransa’ya bak nasıl yapıyor, Hollanda’ya bak nasıl yapıyor? Bari oradan ders al. Onları zenginleştiriyorsun, mağdur olan bizim besicimiz, bizim kasabımız. "

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süs Bitkileri Üreticilerine Yönelik % 50 Hibe DesteğiÖnceki Haber

Süs Bitkileri Üreticilerine Yönelik % 50...

Genç Çiftçi Projeleri Hayata GeçiyorSonraki Haber

Genç Çiftçi Projeleri Hayata Geçiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar