Şekerbank

Sögüt: 'En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sögüt: 'En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir'
Tofidass

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan Ayı öncesi gıda denetimlerini arttırdı. Rutin gıda denetimleri dışında Ramazan vesilesiyle yapılan denetimlere katılan İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gıda güvenilirliğini sağlamak ve halkımızın sağlığını ve menfaatlerini korumak amacıyla yıl boyunca büyük bir hassasiyet göstererek yapmış olduğumuz gıda denetimlerimizi, Ramazan süresince, riske dayalı denetim esasları çerçevesinde 7 gün 24 saat denetim anlayışıyla gerçekleştiriyoruz.

Ramazan vesilesiyle güçlenen kardeşlik bağlarımız, yardımlaşma duygularımız ve zenginleşen mutfak kültürümüz, özellikle halkımızın güvenilir gıda tüketmesi, sağlığının ve menfaatlerinin korunması konusundaki sorumluluklarımızı daha da artırmıştır.

Sorumluluklarımızın idrakinde olarak; başta ramazan kolileri, yemek şirketleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerlemeciler, fırınlar, pideci ve unlu mamuller, üretim yerleri, toplu tüketim yerleri ve gıda satış yerleri olmak üzere gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimlerimizi sıklaştırmış bulunmaktayız.

Söz konusu olan güvenilir gıda arzı ve halkımızın sağlığının ve menfaatlerinin koruması olunca gıda işletmecilerimize de bu hususta önemli sorumluluklar düşmektedir. Özellikle kendilerinin de bir gıda tüketicisi olduklarının bilinci içerisinde gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve satışa/tüketime arz edilmesi başta olmak üzere bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa/tüketime sunulmaması ve denetimlerde kontrol görevlisi personellerimize yardımcı olmaları gıda işletmecilerimizin en önemli sorumluluklarını oluşturmaktadır.

“En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir” düsturundan hareketle bütün vatandaşlarımızı birer gıda denetçisi olarak görüyor ve bu konuda vatandaşlarımızı daha bilinçli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın gıdaya ilişkin her türlü şikâyet ve taleplerini Türkiye'nin her yerinden devletin yetkili birimlerine ulaştırabilmeleri için bakanlığımızca oluşturulan “ALO GIDA 174” hattı, 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Alo Gıda hattına gelen şikâyet ve taleplerin tamamı anında değerlendirmeye alınmakta ve sonuçları internetten takip edilebilmektedir.

Her zaman olduğu gibi bu Ramazan’da da halkımızın güvenilir gıda tüketmesi için var gücümüzle denetimlerimize devam ettiğimizi, halkımızdan gelebilecek gıda ile ilgili her türlü şikâyet ve taleplere açık olduğumuzu bildirir, tüm halkımızın sağlıklı bir Ramazan geçirmesini dileriz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kenyalı çiftçiler TÜMOSAN traktörlerini kullanacakÖnceki Haber

Kenyalı çiftçiler TÜMOSAN traktörlerini...

Ramazanda Güvenilir Gıda İçin Denetimler ArtırıldıSonraki Haber

Ramazanda Güvenilir Gıda İçin Denetimler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar