Şekerbank

Sivas Ziraat Odasında Tarım Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sivas Ziraat Odasında Tarım Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi
Tofidass

Sivas Ziraat Odası Toplantı Salonunda "Tarım Konseyi Toplantısı" yapıldı. Toplantı; Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ, Tarım Kredi Kooperatifi Sivas Bölge Müdürü İsmail KÖSE, Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ, Birlik ve Kooperatif Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Tarım Konseyi Toplantısı'nda konuşma yapan Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ; "Bakanlığımızın çeşitli konularda desteklemeleri var, İl Müdürlüğü olarak biz Sivas'ımıza en fazla hibe desteğini nasıl alırız bunun çabası içerisindeyiz, çalışmaları başlattık. Sivas Doğu Anadolu Projesi kapsamına alınan iller arasında ve bu konuyla ilgili proje ekibini oluşturduk ve proje ekibi eğitim çalışmalarına yakın zamanda başlayacak. 01.01.2016 tarihinden itibaren de Mart sonuna kadar proje kabulüne başlayacağız. Aynı zamanda ekonomik yatırımlarla ilgili tebliğ yayınlandı, onun çalışmaları başladı, inşallah Sivas'ımız bakanlığımızın yeni desteklemelerinden faydalanacak. Kurumların birbirleriyle koordineli çalışması çok önemli, hep birlikte Sivas için varız, Sivas için ne kadar fazla hibe desteği alınırsa buraya destek ne kadar fazla gelirse bu hepimizin başarısı olacak. O yüzden bizde İl Müdürlüğü olarak elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili zaman zaman sizlerle de görüşüyoruz, ilçelerle görüşüyoruz, ilgili kurumlarla görüşüyoruz. Çitçimize daha hızlı hizmet verebilmek için İl Müdürlüğümüzde yeşil masa uygulamasını ve tek adımda hizmet bürosunu başlattık. Çiftçimiz artık geliyor bir ÇKS belgesini, sevk raporunu ve benzeri işlmelerini İl Müdürlüğünün girişinde tek adımda hizmet bürosunda tamamlayıp zaman kaybına gerek kalmadan hızlı bir şekilde işlemlerini bitiriyor. Tabi bundan sonra daha iyi çalışmalar olacak. Sivas için ne kadar fazla ne yapabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bu toplantıların düzenli olarak yapılmasını cani gönülden istiyoruz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ yaptığı konuşmada; "Sivas'ı tarım ve hayvancılıkta ileriye götürmek, birbirimizi daha yakından tanımak amacıyla bu toplantının ilkini düzenledik. Bu toplantıları ayda bir kez düzenleyerek şehrimizi hak ettiği yere taşımayı ve kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Tarım Konseyi için başkanlık oylaması yapıldı. 17 kişiden oluşan Tarım Konseyi Başkanlığına ise Ziraat Odası Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ seçildi. Yardımcılığını ise Kırımızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin YILDIRIM ile Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan KARATAŞ yapacak.

Sivas Ziraat Odası'nda ilki gerçekleştirilen Tarım Konseyi Toplantısı her ay başka bir kurumda düzenlenecek, tarımın, hayvancılığın sorunları ve çözüm yolları bu toplantılarda masaya yatırılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dört ayaklı civciv görenleri şaşırttıÖnceki Haber

Dört ayaklı civciv görenleri şaşırttı

Genç Çiftçi Büyükbaş Hayvan Dağıtımları BaşladıSonraki Haber

Genç Çiftçi Büyükbaş Hayvan Dağıtımları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar