Şekerbank

Şap Hastalığından Dolayı Hayvan Hareketleri Kısıtlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şap Hastalığından Dolayı Hayvan Hareketleri Kısıtlandı
Tofidass

Ülkemizde birçok farklı tipi görülen ve halk arasında Tabak Hastalığı olarak bilinen Şap Hastalığı, Van İli Muradiye ve Gürpınar İlçelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimlerce yapılan muayenelerde küçükbaş hayvanlarda klinik olarak şap hastalığı teşhisi konmuş kesin tanı için hasta hayvanlardan numune alınarak Şap Enstitüsü Müdürlüğüne analiz için gönderilmiştir.

İpekyolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne ihbar üzerine Yukarıgölalan Mahallesinde yapılan kontrollerde klinik olarak tespit edilen şap hastalığı sonrasında laboratuvar tanısı ile hastalığın alt tiplerinden Ülkemizin büyük bir bölümünde zaman zaman salgınlara yol açan O tipi görülmüştür.

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hastalık mihraklarında ve çevresinde İl ve İlçe Müdürlüklerince gerekli tüm idari ve fenni tedbirler alınmıştır. Bu tedbirler çerçevesinde, hastalık mihraklarında kordon, karantina, temizlik, dezenfeksiyon ve aşılama çalışmaları başlatılmış olup, mihrak çevresinde 10 km yarıçapında bulunan tüm işletmelerin şap hastalığı yönünden taranmasına devam edilmektedir. Mihrak bölgelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketleri kısıtlanmış ve ilgili muhtarlıklara ve yetiştiricilere tüm bilgilendirmeler yapıldı

Hastalığın önlenmesi için hastalığa maruz kalan bölgede bulunan hayvanların aşılamalarına başlanmış ve ilgili İlçe Müdürlüklerine ilk etapta 90.000 doz Şap Aşısı gönderilmiş ve yeteri kadar aşının temini için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan İl Müdürlüğünce talepte bulunuldu. İl Müdürlüğünün Hayvan Sağlığı personellerinden oluşturulan ekiplerce aşılama faaliyetleri aralıksız yürütülürken alınan tedbirlerle hastalık büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köylülere Damızlık Düve Dağıtımı YapıldıÖnceki Haber

Köylülere Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı

1260 kilogram kaçak balık yakalandıSonraki Haber

1260 kilogram kaçak balık yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar