Şekerbank

Köylülere Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köylülere Damızlık Düve Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Ispart ili Yalvaç İlçesi Kozluçay Köyünde yurtdışından alımı yapılan gebe düvelerin dağıtımı ve süt toplama merkezinin açılışı yapıldı.

Yapılan törene Isparta Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, Yalvaç Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, İl Müdürü Cenk Şölen, TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, İl Müdürü Yardımcısı Önder Kaplan, İlçe Müdürü Osman Elmacı, Yalvaç Ziraat Bankası Şube Müdürü Kasım Mert, Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, S.S. Kozluçay Sulama Kooperatifi Başkanı Yusuf Buba, Süt Üreticileri Birliği temsilcileri, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif üyesi çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının faiz desteği sağlayarak katkıda bulunduğu ve Süt Üreticileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Kozluçay Köyü S.S. Sulama Kooperatifi tarafından uygulanan proje kapsamında; her aileye 10'ar -15'şer adet olmak üzere 16 aileye toplam 202 baş gebe düve dağıtımı yapılmıştır. Dağıtımı yapılan gebe düvelerden 138 adedi Almanya'dan, 64 adedi Çek Cumhuriyet' inden ithal edilmiş, hayvanlar bir aylık süre ile ithalatçı firma tarafından karantina altında tutularak hastalıklardan ari olarak teslim edilmiştir. Bu proje Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilk 2 yılı 0 (sıfır), 5 (beş) yılı % 75 faiz destekli olarak Ziraat Bankası tarafından sağlanan kredi ile uygulanmıştır.

Ayrıca, Kozluçay Köyü S.S. Sulama Kooperatifi tarafından yaptırılan 10 ton kapasiteli Süt Toplama Merkezi ile 3 adet süt toplama aracı ve 6 tonluk süt soğutma tankı hizmete girmiştir. Söz konusu merkezin 6 tonluk kısmı TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) tarafından hibe olarak, 4 tonluk kısmı ise kooperatifin kendi imkanları ile karşılanmıştır.

Tören de konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen "Bakanlık olarak genç çiftçilerimize istihdam sağlamak için 30 bin TL' ye kadar hibe desteği sağladığımız bu dönemde, böyle bir projeyi uygulayan Kozluçay Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Yusuf Buba'nın genç bir girişimci olması gençlerimiz için çok iyi bir örnek olmuştur. Bu projenin önemli bir yanı da ekip ruhuyla hareket edilerek birlikte iş yapma kültürünü tesis edilmesi yani kooperatifçilik başarısıdır.  Bu proje uygulanan diğer hibe ve destek projeleriyle entegrasyon sağlaması ve uygun kredi olanakları sağlamasıyla da önem arz etmektedir. Bizler her zaman çiftçilerimizin yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vali Yardımcısı Taceddin Özeren'de yaptığı konuşmasın da "tarım sektörü geleceği parlak bir sektördür, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin tarımın önemi hiçbir zaman azalmaz. Uygulanan bu proje kurumlar arası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan proje olması dolasıyla çok önemlidir.  Devlet tüm imkanları ile tarımın gelişmesi için desteklerini sürdürmektedir. Bizlerde Valilik olarak her zaman çiftçimizin yanındayız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldıÖnceki Haber

30 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağ...

Şap Hastalığından Dolayı Hayvan Hareketleri KısıtlandıSonraki Haber

Şap Hastalığından Dolayı Hayvan Hareketl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar