Şekerbank

Samsun’da Ulusal Kırsal Ağ ve Ortak Tarım Politikaları Projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Ulusal Kırsal Ağ ve Ortak Tarım Politikaları Projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi
Tofidass

AB Katılım öncesi Mali destek aracı IPA kapsamında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Ulusal Kırsal Ağ (UKA) ve Ortak Tarım Politikaları (OTP) Projesi kapsamında Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşması yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; Program kapsamında Türkiye genelinde 26 Bölge oluşturulduğunu; Samsun, Tokat ve Amasya İllerinin Bölge Merkezi olduğunu ve Merkez Ofisinin Samsun’da kurulacağını açıkladı. Bu üç ili kapsayan ortaklaşa stratejik plan hazırlanacağını ve program kapsamında Fona konulan 286 milyar Avroluk bütçeden kırsal projelerde kullanılmak amacıyla ve paydaş kurumlar aracılığıyla, bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımların yapılacağını dile getirdi. Programın ülkemize, bölgeye ve Samsun’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği ve Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı Uzmanları Filiz Şener Çeliker ve Hasan İşler tarafından her iki gün de yapılan Toplantılarda Program ve kurulacak Bölge İrtibat Ofisi hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantı, Bölge tarımı, sorunları ve çözüm önerileri hakkında yapılan söyleşi ile sona erdi.

Toplantıya Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile birlikte TKDK, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile kurumların ve paydaş diğer kamu kurumlarından idareci ve personeller katıldı.

İl Müdürlüğünde yapılan toplantı İl Müdürlüğü idareci ve personeline ek olarak, TKDK, OMÜ, Üretici Birlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Kadın Kooperatifleri ve Yerel Eylem Gruplarından katılımcılar ile gerçekleştirildi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle BuluştuÖnceki Haber

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üretici...

Bakan Yumaklı: “Kırsal kalkınma projelerine yaklaşık 87 milyar liralık hibe desteği verdik”Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: “Kırsal kalkınma projeler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar