Şekerbank

Samsun ve Giresun'un Fındık Rekoltesi Açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun ve Giresun'un Fındık Rekoltesi Açıklandı
Tofidass

Samsun 2016 yılı fındık rekolte tahmini çalışmaları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün organizasyonunda komisyon üyelerinin katılımı ile 20-24 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Arazide yapılan çalışmalara; Komisyonda görevli, İl Müdürlüğü, Giresun Fındık Araştırma İstasyonu, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik teknik elemanları ile Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ulusal Fındık Konseyi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi temsilcilerinin katılımları sağlanmıştır. Oransal yoğunluğa göre belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki köylerde tespit edilen fındık bahçelerinde, işaretlenen dallarda çotanak sayımları yapılmıştır ve fındık rekolte tespit çalışmaları çotanak sayımı esasına göre gerçekleştirilmiştir.

Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Nail KIRMACI başkanlığında 24.06.2016 tarihinde yapılan toplantıda; İl Fındık Rekolte Tahmini 836.887 dekar verim çağındaki fındık üretim alanından 61.740 ton olarak belirlenerek   komisyonca karara bağlanmıştır. İlimizde 2015 yılı rekolte tahmini 100.823 ton olarak belirlenmişti. 2016 yılı rekoltesinin bir önceki yıla göre yaklaşık % 39 oranında düştüğü tahmin edildi.

Giresun'da 54 Ton Rekolte

Giresun 2016 yılı tahmini fındık rekoltesini tespit etmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Giresun Fındık Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsülleri Ofisi Trabzon Şube Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçılar Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Ulusal Fındık Konseyi temsilcilerinden oluşan rekolte tespit komisyonu 20.06.2016 tarihinde başladığı tespit çalışmalarını  tamamlamıştır.

29 Haziran 2016 günü arazide yapılan çalışmaları değerlendiren rekolte tespit komisyonu Giresun İlinin 2016 yılı rekolte tahmini 54.155,413 ton olarak belirlemiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımın Babası, Çiftçinin Dostu Hayata Gözlerini YumduÖnceki Haber

Tarımın Babası, Çiftçinin Dostu Hayata G...

Fındık fiyatı yeniden 10 liraya çıktıSonraki Haber

Fındık fiyatı yeniden 10 liraya çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar