Şekerbank

Salma Tavuk Projesi Hayata Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salma Tavuk Projesi Hayata Geçirildi
Tofidass

Çamardı ilçesinde Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğince “salma tavuk projesi” tanıtım programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda slayt gösterisi eşliğinde Niğdeli çiftçilere salma tavukçuluğu tanıtıldı.

Programda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek “Niğde ekonomisine katkı sağlayacağına inandığım projenin hayata geçirilmesi çiftçilerimize ve dar gelirli vatandaşlarımıza yeni bir geçim kaynağı oluşturacaktır.” dedi.

Çamardı ilçesinin bilinçli ve organik tarım bakımından gelişme gösteren bir ilçe olduğunun altını çizen Vali Şimşek; “Bugünkü projemiz uygulamaya konulmuş güzel bir projedir. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımıza iş ve geçim imkânı sunuyor. Yöremizin gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda gelişmesinde katkıda bulunarak yöre insanımızın göç etmesinin de önüne geçmiş oluyor.

İlimizin yüzde 80’i tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağlıyor. Tarım ürünleri bakımından ilimiz ön sıralarda yer almaktadır.  Tabi ki bir taraftan da tarım ürünleri ile ilgili endüstriyi teşvik etmeliyiz. Bu anlamda ki eksiklerimizi el birliği ile gidererek ilimizi daha güzel noktalara getireceğiz.

Ben tekrar projemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu duygularla tüm Çamardı hemşerilerimi ve siz davetlileri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.

Programın ardından Vali Şimşek ve beraberindeki heyet, proje ile hayata geçirilmiş örnek tavuk çiftliğini ve yine Kop İdaresi tarafından tamamlanan tarımsal sulama projesini gezerek incelemelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıbbi Adaçayı Hasadı Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Tıbbi Adaçayı Hasadı Tarla Günü Düzenlen...

Dişi hayvan kurban pazarlarına girmeyecekSonraki Haber

Dişi hayvan kurban pazarlarına girmeyece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar