Şekerbank

Şahinbey’li Çiftçilere Tohum ve Gübre Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahinbey’li Çiftçilere Tohum ve Gübre Desteği
Tofidass

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediye Başkanlığı ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Şahinbeyli çiftçilere yapılan hibe buğday tohumu ve gübre dağıtıldı.

Deniz Mahallesi Semt Pazarı’nda gerçekleştirilen törene Vali Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılışında çiftçiler adına Ökkeş Suyabatmaz adlı çiftçinin teşekkür konuşmasının ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 5000 çiftçiye yüzde 50’si hibe 2000 ton  buğday tohumu ve yüzde 80’i hibe 2000 ton gübre yardımı yapılacağını belirterek bu ve buna benzer hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Daha sonra çiftçilerimize hitap eden Vali Yerlikaya “Değerli kardeşlerim bugün sizlerle beraber Şahinbey Belediyemizin sosyal belediyecilik alanında yaptığı çok güzel uygulamalara bir yenisini daha ekliyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız ile geçen hafta bir protokol imzaladık. Bu yıl ekim zamanı çiftçilerimize buğday ve gübre desteği yapalım diye.

Bütün şehrimizde toplam 34.965 çiftçimiz var. Bunun 5000’i Şahinbey ilçemizde. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, zengin fakir ayrımı yapmadan, “ben bu Şahinbey Belediyesi’nin sertifikalı buğday tohumu desteklemesinden faydalanmak istiyorum” diyen herkesi destekleme tohum ve gübreden faydalandıracak.

Eğer Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı iseniz faydalanabileceksiniz. Sizlere yapılan 5 milyon liralık tohum ve gübre desteği için Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum.

Değerli kardeşlerim burada şunun altını çizmemiz lazım. Eğer siz 5 yıllığına almış olduğunuz bu şehrin eminliği vazifesi olan belediye hizmetlerinde bütçenizi verimli yönetirseniz, geri kalan imkanlarınızla sosyal destek, hayır ve yardımlarda kullanır hale getirirseniz, Türkiye'de parmakla gösterilen bir belediye olursunuz.

Siz yapmanız gereken hizmetleri yapacaksınız, bunun yanında başta eğitim olmak üzere, bir çok alanda sosyal belediyecilik yapacaksınız, çiftçilerimiz ile ilgili bu yıldan itibaren bu şekilde büyük paralara tekabül eden destekleme, yani gönül alma, yani hayır işleme hizmetleri yapacaksınız.

O zaman bizler Belediye Başkanını, encümenini, meclisi ve belediye çalışanlarını yürekten alkışlamaktan başka ne yapabiliriz? Allah onlardan razı olsun.

Evet değerli kardeşlerim. Belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşları sizlere hizmet için var olan teşkilatlardır. Bu kurumlar verimli, insan odaklı, gönül almaya namzet çalışırsa böyle güzel meydanlarda, hepimizin gözleri, kalpleri mutlu ve ışıldayan bir şekilde hep törenleri paylaşır, törenleri yaşarız. Dua ediyoruz, bu tür buluşmaları Cenabı Allah ilimizden eksik etmesin.

Kaynaklarımız, hepimizin gözü önünde hakkaniyetli, objektif, edepli, hayalı harcamayı, kullanmayı Cenab-ı Allah nasip etsin inşallah. Bu çiftçilerimiz ile ilgili desteklemeleri bütün belediyelerimizden temenni ediyoruz.

Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle, sevgi ile hürmetle selamlıyor, tekrar bizi bu noktada bir araya getiren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu kardeşime, onun meclis üyesi, encümen ve çalışan mesai arkadaşlarına, İl Tarım Müdürümüz Mehmet Karayılan’a herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

İlçe müftüsü Musa İmamoğlu tarafından yapılan duanın ardından çiftçilere hibe tohum ve gübre dağıtılarak tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pestisit nedir? Pestisit zararları nelerdir?Önceki Haber

Pestisit nedir? Pestisit zararları neler...

Tarlalar Taştan ArınıyorSonraki Haber

Tarlalar Taştan Arınıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar