Şekerbank

Projeli Hayvanların Dağıtımına Başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Projeli Hayvanların Dağıtımına Başlandı
Tofidass

Genç Çiftçi Projesi'nden hibe desteğine hak kazanan genç çiftçilere hayvanları dağıtılmaya başlandı.

5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ(Tebliğ No:2016/16) çerçevesinde Malatya'da toplam 7070 adet proje başvurusu alınmış olup Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 189 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Proje kapsamındaki koyunların Akçadağ İlçesi Kozluca Mahallesindeki  dağıtım aşamasına, İl Müdür Vekili Zülküf YILDIRIMOĞLU, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Mehmet ALIŞIK, Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin YILDIZ ile teknik elemanlar katıldı.

Malatya'daki Genç Çiftçi Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müdür Vekili YILDIRIMOĞLU, "Proje konuları Büyükbaş Damızlık Dişi Düve Alımı, Küçükbaş Hayvan Alımı, Kanatlı İşletmesi Kurulumu, Kapama Meyve Bahçesi Tesisi, Mantarcılık, Arıcılık, Bağcılık ve Üzümsü Meyve Bahçelerinin kurulumundan ibarettir. Yatırımcılar hibe sözleşmesinde belirtilen proje uygulama süresi içerisinde satın alımlarını gerçekleştireceklerdir. Bu proje için ilimize tahsis edilen proje bütçesi 5.670.000 TL'dir. Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30.000 TL'ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanacaktır. Proje kapsamında Küçükbaş Hayvan Alımı konusunda Akkaraman koyunu için hibe desteğine hak kazanan 15 genç çiftçinin herbirine 40'ar adet olmak üzere toplam 600 adet koyun, Bakanlığımız TİGEM(Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından temin edildi ve dağıtılmaktadır. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimizin üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır. İl ve İlçe Müdürlükleri olarak üreticilerimiz her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini ve bu projenin Türkiye ve Malatya hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra proje kapsamındaki hak sahiplerine hayvanları teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa Ve Ortadoğu Türk Kirazına DoyacakÖnceki Haber

Avrupa Ve Ortadoğu Türk Kirazına Doyacak

Tarım Kredi Borçları Ertelemek İstemiyorSonraki Haber

Tarım Kredi Borçları Ertelemek İstemiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar