Şekerbank

Pınarbaşı’nda Balık Sağım Zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pınarbaşı’nda Balık Sağım Zamanı
Tofidass

Pınarbaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat ÜRKER yaptığı açıklamada "Kayseri ilinde üretilen yavru alabalıkların % 85, gözlenmiş yumurta üretiminin tamamına yakını ve kara işletmelerinde üretilen Porsiyonluk Alabalığın % 98'i ilçemizdeki işletmeler tarafından üretilmektedir. İlçemiz özellikle yavru alabalık üretiminde söz sahibi bir konumdadır. Bu kapsamda ilçemizdeki işletmeler tarafından yıllık 85.000.000 adet yavru balık üretilmektedir. İlçemizde kış sağımı Kasım – Mart ayları arasında yapılmaktadır. Normal sağım zamanının dışında fotoperiyot uygulaması ile Mayıs –Temmuz ayları arasında da balık sağımı yapılmaktadır. Fotoperiyot uygulaması ile işletmelerimizde tüm yıl yetiştirilmeye hazır yavru balık bulunuyor. Bu kapsamda özellikçe çevre iller olmak üzere yaklaşık 20 ilde üretim yapan işletmeye yavru balık sevkleri ilçemizdeki çiftliklerden yapılmaktadır. Ayrıca yıllık 15.000.000 adet gözlenmiş yumurta üretilip, diğer illere gönderilmektedir. İlçe Müdürlüğümüzde görevli Su Ürünleri Mühendislerince, işletmeler sürekli olarak ziyaret edilmekte, yetiştiricilik konusunda teknik destek sağlanmakta, yavru balık tespiti ve hasat kontrolleri yapılmaktadır.

Bakanlığımızın 2018 yılı su ürünleri destekleme tebliğinde de belirtildiği üzere, Alabalık üretimi yapan işletmelerden hasat edilen balıkların etiketlenerek satışa sunulması ve Alabalık üretim tesislerinin de iyi tarım uygulamasına geçilmesi konusunda çalışmalarımız var. 2018 yılı içerisinde netice almayı planlıyoruz." dedi.

İlçe Müdürü ÜRKER işletme sahipleriyle yaptıkları görüşmelerde, son yıllarda iri alabalık üretiminin pazar imkânının fazla olması nedeniyle satışının daha kolay olduğu, dolayısıyla bakanlığımızın iri balık üretimini teşvik etmek amacıyla daha fazla desteklemesi nedeniyle iri alabalık üretiminin 2018 yılı içerisinde daha da artacağını belirtmiştir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazarcık’ta Çatak Projesi Uygulanmaya Hızla Devam EdiyorÖnceki Haber

Pazarcık’ta Çatak Projesi Uygulanmaya Hı...

Toprak Aşığı Genç Çiftçi Şehirden Köye Göç EttiSonraki Haber

Toprak Aşığı Genç Çiftçi Şehirden Köye G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar