Şekerbank

Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Son yıllarda büyük ilgi görerek gelişimini sürdüren organik gıda sektörü içinde yer alan "Organik Yumurta Tavukçuluğu" Bursa'da düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca koordine edilerek Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi çerçevesinde Bursa'da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Bakanlık Yetkilileri,Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi  ile 24 ilin katılımı ile düzenlendi.

 "Organik Yumurta Tavukçuluğu Proje Değerlendirme Toplantısı" nın ilk gününde, açılış konuşmasını yapan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN; 

Dünyadaki ve ülkemizdeki organik tarımın durumunu değerlendirip, Bursadaki organik tarım hakkında bilgiler vererek organik tarımın önemine dikkat çeken İl Müdürü Ömer CEYLAN;

"Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, 2015 yılında başlatılan "Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi" ile bölgemizde Organik Hayvancılığın geliştirilmesini ve sürdürülebilirliğini amaçlamaktayız.

Projemiz Yenişehir, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde 3 yetiştirici ile 1.000 baş tavuk kapasiteli, toplam 3.000 baş organik yumurta üretimini kapsamaktadır. Projemizde finansman; %50 yetiştirici, %50 Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün katkısıyla gerçekleşmiştir. Proje kapsamında ilimize 2015 yılında 87.500 TL, 2016 yılında 50.000 TL olmak üzere toplam 137.500 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. .

Organik tarımın geliştirilmesi için ilimizde; eğitim, proje ve denetim faaliyetleri yoğun olarak yürütülmeye devam edilecektir.

Düzenlenmiş olan bu değerlendirme toplantısının Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni eder saygılarımı sunarım" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Bakanlık  Proje Koordinatörü Davut GÜR ,Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof.Dr. İbrahim AK ,Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin PETEK ve Bursa  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden  Veteriner Hekim Soner TOPAL sunumlarını yaptılar. Üreticilerin konuşmaları ve yapılan değerlendirmelerle ilk gün programı tamamlandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere Lavanta Fidesi DağıtıldıÖnceki Haber

Üreticilere Lavanta Fidesi Dağıtıldı

Kadın Çiftçiler Şeker Otu YetiştirecekSonraki Haber

Kadın Çiftçiler Şeker Otu Yetiştirecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar