Şekerbank

Organik Fasulye Üreticilerine Gübre Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organik Fasulye Üreticilerine Gübre Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Elazığ'ın Maden ve Sivrice İlçelerinde uygulanmakta olan "Organik Fasulye Yetiştiriciliği Projesi" nde kullanılmak üzere, fasulye üreticilerine 5100 kg yaprak gübresi ve 20.000 kg toprak gübresi dağıtıldı.

Sivrice Öğretmen Evinde düzenlenen etkinliğe; İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Gübretaş Bölge Müdürü Mehmet ÖZALP, TMO Ajans Müdürü Hüseyin KARAGÖZOĞLU,  Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa ASLAN, Kurum ve Şube Müdürleri, Sivrice İlçe Tarım Müdürü Turgay GÜNDOĞAN, STK temsilcileri, teknik personel, köy muhtarları ve üreticiler katıldı.

İl Müdürü Turan KARAHAN; Bermaz Ovasında Organik Fasulye Yetiştiriciliği Projesinin 514.860 TL maliyetli üç yıllık bir proje olduğunu, projede üretilen fasulyelerin 2017 yılı geçiş-1, 2018 yılında geçiş-2 ve 2019 yılında da organik statüde olacağını belirtti.

İl Müdürü KARAHAN konuşmasının devamında; "Organik fasulye projesine Maden ilçesinde 9 köyde 57 üretici, Sivrice ilçesinde 4 köyde 57 üretici olmak üzere toplam 114 üretici ile başlandı. Projede organik fasulye alanı 750 dekar. Organik kapsama alınan münavebe alanı ise 6700 dekar.2017 yılı içinde Proje Kontrol ve Sertifikasyon giderleri ile organik fasulye alanlarında kullanılmak üzere dağıtılan 220 kg yaprak gübresi ve 7500 kg toprak gübresi giderleri proje kapsamında Müdürlüğümüzce karşılandı.2017 yılında Bermaz Ovasında Geçiş -1 Statüsünde 200 ton fasulye elde edildi. Geçiş-1 olmasına rağmen kilosu 8-10 TL'den satıldı ve yaklaşık 1.600.000 TL gelir elde edildi. Organik fasulye projesi ile beraber Bakliyat Eleme ve Paketleme Projesi İl Müdürlüğümüz Proje Birimi tarafından hazırlanarak Erzurum DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına 2017 yılında sunuldu. Proje kurumun 2018 yılı vizyonuna dahil edilmiş olup beklemededir. Aynı projeyi 2018 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Kapsamında Kalkınma Bakanlığına da sunduk. Kuru fasulye için Coğrafi İşaret Alınması çalışmaları da Fırat Kalkınma Ajansı ile yapılmıştır" dedi.

İl Müdürü KARAHAN; 2018 yılı içinde bin dekar alanda fasulye ekimi planladıklarını, kontrol ve sertifikasyon giderleri ile organik fasulye alanlarında kullanılmak üzere dağıtılan 5100 kg yaprak gübresi ve 20.000 kg toprak gübresi giderlerinin proje kapsamında Müdürlüğümüzce karşılanacağını söyledi.

Program, proje kapsamındaki üreticilere gübre dağıtımı ile son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Islah Edilen Mera Alanı Hizmete AçıldıÖnceki Haber

Islah Edilen Mera Alanı Hizmete Açıldı

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Öğleden sonra...Sonraki Haber

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Öğleden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar