Şekerbank

Okullarda Organik Tarım Çalışmasının İlk Adımı Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullarda Organik Tarım Çalışmasının İlk Adımı Atıldı
Tofidass

Manisa Valiliği, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaşlığında "Geleceğe Adım, Organik Tarım" projesi protokolü,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Metin Öztürk ile İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş arasında düzenlenen bir törenle imzalandı.

Proje; Manisa ili Yunusemre, Sarıgöl İlçelerinde bulunan ve pilot olarak seçilen Çağatay Uluçay İlkokulu, Çağatay Uluçay Ortaokulu, Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi, Öğretmen Şükran Bilginer Manisa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi II. Kademe, 4. 5. 6. 7. 9. 10. 11. sınıf öğrencilerini kapsıyor.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bu tür projelere her daim destek olduklarını ifade eden İl Müdür Vekili Metin Öztürk; "Geleceğe Adım, Organik Tarım Faaliyeti, genç kuşakların, sağlığı için organik ve modern tarıma geçişe katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu projede hedefimiz organik tarımın; insan dostu, çevre dostu ve insan sağlığına saygılı, toprak, su kaynakları ve havayı kirletmeden; çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruyan alternatif bir tarım metodu olduğunu öğrencilere kavratmaktır. Ayrıca öğrencilerin eğitilip, düzenlenen çalışmalarla sürdürülebilir bir tarımsal üretimin gerekliliğinin kavratılmasına öncü olmak, doğal ve yerel değerlerle destekleyerek organik tarımın gelecekte de kalıcı olmasını sağlamak, öğrencileri doğaya, toprağa ve tarıma yakınlaştırmak amacımızdır" dedi.

Gerçekleşecek projede pek çok kazanımlar elde edeceklerine değinen Metin Öztürk; " Bu proje ile öğrencilerimiz organik tarımla tanışacak, organik tarım bilgisini kavrar hale gelecek, organik tarımın özelliklerini öğrenerek organik tarımın lehine kararlar alacaklardır. Organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini öğrenecekler, Organik sebze ve meyvelerin daha lezzetli olduğunu anlayıp organik tarım çalışmaları kapsamında sebze ve meyvelerini kendileri yetiştirir, tüketir hale geleceklerdir" dedi.

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgiler de veren Öztürk; "Faaliyet dahilinde pilot okullardaki öğrenci, öğretmen, idareci ve velilere yönelik organik tarım konusunda eğitim seminerleri ve bilgilendirme çalışmaları yapacağız, organik tarım ile ilgili broşür, afiş, kitapçıklar hazırlanarak seminerler sırasında öğrenci arkadaşlarımızla paylaşacağız. Bu projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Organik tarımın kent için önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Geleceğe adım organik tarım projesi hayata geçiyor. Son yıllarda tarımsal ilaçların insanımıza verdiği zararları biliyoruz. Öncelikle öğrencilerin organik tarıma yönlendirilmesini, okullarımızda organik tarım alanlarının oluşturulması ve organik tarım konusunda bilgilendirme amaçlanmaktadır. Tarımsal ilaçlar, hormonlu gıdalar sağlığımızı ciddi anlamda tehdit etmektedir. Her yıl tarımsal ilaçlardan 30 milyon insan zehirleniyor, 80 bin kişi de ölüyor. Bu çok ciddi bir problemdir. Bu gidişata 'dur' demek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından " Geleceğe Adım Organik Tarım Faaliyeti" projesi protokolü taraflar arasında imzalandı.       

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi, Deik Çatısı Altında Yeni Pazarlara AçılacakÖnceki Haber

Tarım Kredi, Deik Çatısı Altında Yeni Pa...

TARİHİ ZEYTİN AĞAÇLARININ TAŞINMASINI YERİNDE İNCELEDİLERSonraki Haber

TARİHİ ZEYTİN AĞAÇLARININ TAŞINMASINI YE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar