Şekerbank

Okul Kantini ve Yemekhanelerine Teknik ve Kişisel Hijyen Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Kantini ve Yemekhanelerine Teknik ve Kişisel Hijyen Eğitimi Verildi
Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem ÖZEL, Gıda Mühendisi Umut YOLDAŞ ve Veteriner Hekim Yiğit AKIN tarafından 5 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren " Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.
Tofidass

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem ÖZEL, Gıda Mühendisi Umut YOLDAŞ ve Veteriner Hekim Yiğit AKIN  tarafından 5 Şubat 2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapıldı.

Yapılan eğitimde öncelikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının mevzuatı hakkında bilgi verilmiştir. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, M.E.B.' na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Eğitimde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli Yusuf EREN, kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hijyenin güvenilir gıdaya ve gıda kalitesine etkisi konularından söz etmiştir. El yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisinden bahsetmiştir.

Söz konusu eğitim kapsamında okullarda faaliyet gösteren işletmelerin bu yılın sonuna kadar kendilerini bu yönetmeliğe hazır hale getirmeleri gerektiği vurgulandı. Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonuyla il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarımızda faaliyet gösteren işletmelerimiz ile beraber binlerce öğrencimize güvenilir gıdanın sunulması hedeflenmiştir.

Aynı gün Babaeski ve Lüleburgaz İlçe Müdürlüklerinde kendi bölgelerindeki işletme çalışanlarına eğitim verildi.. İl genelinde toplam 109 kişi eğitime katılmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOKAP Arıcılığı Desteklemeyi SürdürüyorÖnceki Haber

DOKAP Arıcılığı Desteklemeyi Sürdürüyor

Yenilenebilir Güneş Enerjisi ile Örtü Altı Sebzecilik Projesi Hayata GeçtiSonraki Haber

Yenilenebilir Güneş Enerjisi ile Örtü Al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar