Şekerbank

Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devri Konulu Eğitim Çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devri Konulu Eğitim Çalışmaları
Karaman İli Merkez İlçe'ye bağlı Bayır, Aşağı Kızılca, Yukarı Kızılca, Taşkale Köylerinde 6537 Sayılı Kanun kapsamında, tarım arazilerinde mülkiyet devri ve miras yoluyla devri konulu bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Tofidass

Karaman İli Merkez İlçe'ye bağlı Bayır, Aşağı Kızılca, Yukarı Kızılca, Taşkale Köylerinde 6537 Sayılı Kanun kapsamında, tarım arazilerinde mülkiyet devri ve miras yoluyla devri konulu bilgilendirme toplantıları yapıldı. Toplantılarda Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devirlerinde tarım arazilerinin bölünmesini önlemek ve arazi bütünlüğünü sağlamak amacıyla 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren  6537 sayılı kanunla ilgili bilgiler verilmiştir. Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürü Yılmaz BÜYÜKATEŞ ve konu uzmanı teknik personeller tarafından köy muhtarları ve ilgili köylerdeki vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda gerekli bilgilendirmeler yaptı.

Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devri, 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren  6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda, bazı düzenlemelere gidilmiştir. Buna göre Kanunun yürürlük tarihi olan 15 Mayıs 2014 tarihinden önce gerçekleşen ölümlerde, intikal ve paylaşım işlemleri bu kanun hükümlerine tabi olmadığından istenildiği şekilde miras işlemleri gerçekleştirilmektedir. 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra gerçekleşen ölümlerde ise intikal ve miras işlemleri bu kanun hükümlerine tabi olmaktadır. Buna göre; mirasa konu olan tarım arazisinin paylaşımında, paylaşımların ekonomik bütünlüğün  (sulu-kuru: 10.000 m2) üzerinde olan tarım arazilerinde bölgenin istenilen norm değerlerine ve arazilerin sulu-kuru büyüklük kriterlerine göre değişkenlik gösterecektir. Ekonomik bütünlüğün (sulu-kuru: 10.000 m2) altında olan tarım arazilerinde ise her bir parseli hisselendirmeden tamamını bir kişi alabilecektir.

Toplantılar köy halkının soruları cevaplandırılarak sona ermiştir. Ayrıca toplantılara katılan vatandaşlarla Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devriyle ilgili anket çalışması yapıldı. Miras Yoluyla Arazi Mülkiyet Devriyle ilgili toplantıların ilerleyen günlerde diğer köylerde de yapılması planlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seracılığın Yaygınlaştırılması ProjesiÖnceki Haber

Seracılığın Yaygınlaştırılması Projesi

Yılmaz “Mera Islah Projelerine Ağırlık Veriyoruz”Sonraki Haber

Yılmaz “Mera Islah Projelerine Ağırlık V...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar