ENBİR

MHP'li Musa Küçük'ten TBMM'de çiftçiye 3 TL ek prim çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Musa Küçük'ten TBMM'de çiftçiye 3 TL ek prim çağrısı
MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, TMO’nun açıkladığı 2026 yılı hububat alım fiyatlarının çiftçilerin maliyetleri doğrultusunda yeniden değerlendirilmesini isteyerek, üreticiye kilogram başına 3 TL ilave prim desteği verilmesini ve ödemelerin öne çekilmesini talep etti.

ANKARA — Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Musa Küçük, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak tarımsal üretimin geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ilan edilen 2026 yılı hububat müdahale alım fiyatlarını değerlendiren Küçük, üreticilerin artan girdi maliyetlerine dikkat çekti.

"Fiyatlar Yeniden Değerlendirilmeli"

Milletvekili Musa Küçük, açıklanan hububat fiyatlarının tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik bir eşikte olduğunu belirtti. Ülke genelindeki üreticilerin yanı sıra Gümüşhaneli çiftçilerin de beklentilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Küçük, Tarım ve Orman Bakanlığına çağrıda bulunarak fiyatların artan üretim maliyetleri dikkate alınarak yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Kilogram Başına 3 TL İlave Prim Talebi

Çiftçinin ekonomik olarak rahatlaması ve üretim motivasyonunun korunması adına somut bir çözüm önerisi sunan Küçük, şu ifadeleri kullandı:

"Açıklanan fiyatlara ek olarak kilogram başına 3 TL ilave prim desteği sağlanması, üreticilerimizin gelirini destekleyecek ve üretim motivasyonuna önemli katkı sunacaktır."

"45 Günlük Ödeme Süresi Çiftçiyi Zorlayabilir"

Konuşmasında ürün bedellerinin geri ödeme takvimine de değinen MHP'li Küçük, 45 günlük ödeme süresinin üretici üzerinde baskı oluşturabileceğini vurguladı. Çiftçilerin; mazot, gübre, ilaç, tohum ve işçilik gibi peşin ödenmesi gereken yoğun girdi maliyetleriyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Küçük, nakit akışının rahatlatılması için ödeme planında esneklik talep etti. Ürün bedelinin bir kısmının teslimat anında peşin olarak, kalan kısmının ise en kısa sürede çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ekonomik yükü hafifleteceğini belirtti.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa Ziraat Odaları TMO Fiyatlarının Revizesini İstediÖnceki Haber

Şanlıurfa Ziraat Odaları TMO Fiyatlarını...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar