Şekerbank

Meyveciliğe Destek Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meyveciliğe Destek Devam Ediyor
Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında getirtilen yüzde 50 hibe destekli badem fidanları üreticilere teslim edildi.
Tofidass

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında getirtilen yüzde 50 hibe destekli badem fidanları üreticilere teslim edildi.

Proje kapsamında 2015 yılı değerlendirmelerinde bulunan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali SELVİ, “Meyveciliğin ilimizde geliştirilmesi için başlatılan proje kapsamında 2015 sonbahar döneminde Doğanyol İlçemizde 6 ve Pütürge İlçemizde 1 üreticimize toplam 42.500 adet Albion çeşidi çilek fidesi getirtilerek 8,5 dekar alanda dikimi yapılmıştır.  Ayrıca 4,5 dekar alandaki basınçlı sulama sistemine de P oranında katkı verilmiştir. Çilek fidelerine kurumumuz tarafından 7.440 TL, basınçlı sulama sistemine ise 3.370 TL olmak üzere toplamda 10.810 TL maddi destek sağlanmıştır. Yine 2015 sonbahar döneminde İlimiz Akçadağ, Darende, Hekimhan, Kale, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt İlçelerimizden yaklaşık  35 üreticimize 3500 Adet  Chandler, Fernor, Franquette, Fernette, Şebin, Bilecik ceviz çeşitleriyle 220 dekar alanda kapama ceviz bahçesi tesis edilmesi sağlanarak üreticilerimize 26.250 TL maddi destek verilmiştir. Arapgir, Darende, Hekimhan, Kale ve Yazıhan İlçelerimizdeki yaklaşık 50 üreticilerimize 6.200 Adet Ferragnes ve Ferraduel Badem fidanı dağıtılarak yaklaşık 250 dekar alanda kapama badem bahçesinin tesis edilmesi sağlanarak 17.000 TL destekleme yapılmıştır.

Bu saydığımız fidan ve fide desteklemelerinin yanı sıra Badem ve Ceviz Bahçesi tesislerine de desteklemelerimiz oldu. 

Akçadağ Aydınlar Mahallesinden 1 üreticimize 25 dekar alanda kapama ceviz bahçesi, Esenli Mahallesinde 1 üreticimize 15 dekar alanda kapama badem bahçesi ve Yazıhan Kömüşhan Mahallesinden 1 üreticimize 6,5 dekar kapama ceviz bahçesi tesis edilmiş ve 3 üreticimize basınçlı sulama sistemi ve fidan alımı desteğide sağlanmıştır. Bu tesislerin P sine tekabül eden rakam 27.000 TL’dir. Aynı kapsamda Kale İlçemizden 1 üreticimize 5 dekar alanda kapama kiraz bahçesi tesis edilmiş ve yarısı kurumumuz tarafından finanse edilmiştir.

Tüm bu çalışmaların geneline bakıldığında, 2015 yılı Sonbahar döneminde Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen Çilek fidesi, Meyve Fidanı ve kapama ceviz ile badem bahçeleri projeleri için üreticilerimize yaklaşık 81.000 TL maddi destek sağlanmıştır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarı Bodur Elma Bahçesi KurulduÖnceki Haber

Yarı Bodur Elma Bahçesi Kuruldu

'Ne Yesek Heri' Gastronomi Günleri Etkinliği Ses GetirdiSonraki Haber

'Ne Yesek Heri' Gastronomi Günleri Etkin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar