Şekerbank

Yarı Bodur Elma Bahçesi Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yarı Bodur Elma Bahçesi Kuruldu
Boztepe İlçesinde Demonstrasyon Çalışması olarak yarı bodur elma bahçesi kuruldu.
Tofidass

Boztepe İlçesinde Demonstrasyon Çalışması olarak yarı bodur elma bahçesi kuruldu.

Harmanaltı Köyünde Yakup Dadalı’ ya ait bahçeye Boztepe Ziraat Odası tarafından finanse edilen, Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden temin edilen, taşıma, dikme ve tüm teknik çalışmaları Boztepe Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelince yapılan  150 adet M-106 üzerine aşılı yarı bodur fidan dikildi. Bahçede Gala, Granny smith, Red Chief, Skarlet Spur, Golden Ranger, Golden, Breaburn, Pink Lady elma çeşitleri kullanıldı.

Gerçekleştirilen törene Kırşehir Milletvekili Salih ÇETİNKAYA, Vali Yardımcısı Zekai ERDEM, Boztepe Kaymakamı Cihan KAYAALP, Çiçekdağı Kaymakamı Adem ERGÜL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ŞAHİN, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip SOYSAL, Boztepe İlçe Müdürü Necdet ÖZDEMİR, Boztepe Ziraat Odası Başkanı Ali CAN, İl Genel meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, İlçe ve Şube Müdürleri, Harmanaltı Köyü Muhtarı Hikmet GÜRLER ve köy halkı katıldı. Açılış konuşmasını Köy Muhtarı Hikmet GÜRLER yaptı. Ardından İl Müdürü Kenan ŞAHİN “İlçe Müdürlüğümüzce yapılan Demonstrasyon çalışması ile İlimizde hayvancılıkla beraber Meyvecilik ve Yem Bitkilerini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle Yamula Barajı Sulama Projesinin faaliyete geçmesi ile birlikte Bölgemizde sulu tarımın yaygınlaşmasıyla çiftçilerimize büyük katkı sunacaktır” dedi.

Milletvekili Salih ÇETİNKAYA “Hayvancılığın yanı sıra meyvecilik ve alternatif ürünlerinde geliştirilerek yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızında çok büyük ve öenmli destekleri bulunmaktadır. Bu bahçenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Törenin ardından Külhüyük Köyünde yeni kurulan Mustafa DEMİR’ e ait 110.000 kapasiteli yumurta tavukçuluğu tesisi gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik Tarım Sempozyumu YapıldıÖnceki Haber

Organik Tarım Sempozyumu Yapıldı

Meyveciliğe Destek Devam EdiyorSonraki Haber

Meyveciliğe Destek Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar