Şekerbank

Mehmet Şimşek: Tarım Borsası Açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Şimşek: Tarım Borsası Açılacak
Mehmet Şimşek, gıda enflasyonu hakkında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Buna göre Şimşek, gıda enflasyonunun düşürülmesi için katkılar sunulacağını ve piyasasının fiyat istikrarı hususunda da gereken dengelemelerin yapılacağı ihtisas borsasının faaliyete geçirileceğini belirtti.
Tofidass

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıda enflasyonu hakkında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Buna göre Şimşek, gıda enflasyonunun düşürülmesi için katkılar sunulacağını ve piyasasının fiyat istikrarı hususunda da gereken dengelemelerin yapılacağı ihtisas borsasının faaliyete geçirileceğini belirtti. T

ARIM BORSASI AÇILACAK

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, tarım ürünlerinin hem fizikî hem de ürün senetleri ile işlem göreceği Türkiye İhtisas Borsası Anonim Şirketi’nin kurulması için gereken kararın Bakanlar Kurulu’nda alındığını ve bu kararın nisan ayında yayımlandığını ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun koordinatörlüğü ile mevzuat çalışmalarının devam ettiğini ve bu sürecin tamamlanmasının ardından borsaya işlem izni verileceğini belirten Şimşek, piyasanın fiyat istikrarı hususunda dengeleme sağlayacağını ifade etti. Mehmet Şimşek, yaptığı açıklama ile borsanın ortaklarının arasında Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, Takasbank, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), otuz üç ticaret borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin bulunacağını belirtti. Borsanın kurulması ile birlikte yatım ürünlerinin gelişmiş ülkeler seviyesine getirileceğini de ifade eden Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, böylece ürün senetleri ile birlikte ticaretin de daha kolay hâle geleceğini savundu.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçük İşletmelere 100 Bin Liralık Kredi VereceğizÖnceki Haber

Küçük İşletmelere 100 Bin Liralık Kredi...

‘TMO piyasaya fındık sattığı an üreticiyi bitirir'Sonraki Haber

‘TMO piyasaya fındık sattığı an üreticiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar