Şekerbank

Lider Çocuk Tarım Kampı Toprağa Attığımız Tohum Gibi Anlamlı ve Değerlidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lider Çocuk Tarım Kampı Toprağa Attığımız Tohum Gibi Anlamlı ve Değerlidir
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı kapsamında; ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2016 yılının "Uluslar Arası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükselmek, bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulamak amacıyla  Amasya'da Lider Çocuk Tarım Kampı programı kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda teknik personelin ve Seyitler Toki Şehit Onur İlhan İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen programa; 1.gün, saat 10:00' da Lider Çocuk Tarım Kampı programı hakkında çocukların bilgilendirilmesi, İl Müdürlüğü hizmet binalarının ve serasının gezindirilmesi ve İl Müdürünün makam odasında ziyaret edilmesiyle başlandı.

Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programın 2. gününde ise Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesine gezi düzenlenmiş olup burada bulunan çay bahçesi ve entegre çay fabrikansın gezilmesi sağlanarak çocuklarımıza çay yetiştiriciliği ve işlenmesi hakkında uygulamalı ve görsel bilgiler verildi.

İl Müdürlüğü tarafından program kapsamında kampmın son gününde Ardanuç İlçesi Ekşinar Köyüne gezi düzenlenmiş olup buradaki seralar gezilerek, sebze ve meyve yetiştiriciliği hakkında uygulamalı ve görsel bilgiler verildi.

Lider Çocuk Tarım Kampının kapsamında 30/05/2016 tarihinde kampa katılan öğrencileri İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu makamında kabul etti. Hacıkamiloğlu; makam kabulünde öğrencilerle yapılan faaliyetlerin önemi, etkileri ve geri bildirilmeleri üzerine sohbette bulundu.

Hacıkamiloğlu; "Lider Çocuk Tarım Kampı toprağa attığımız tohum gibi anlamlı ve değerlidir. Bu tarımsal bilinci çocuklarımıza aşılamak zorundayız.  Bu bilinçle faaliyeti başarılı bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin hepsini gözlerinden öper, hayatlarının her alanında başarılar dilerim." dedi.

Lider Çocuk Tarım Kampı, İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu'nun kampa katılan öğrencilere sertifika takdimiyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ramazanda Güvenilir Gıda İçin Denetimler ArtırıldıÖnceki Haber

Ramazanda Güvenilir Gıda İçin Denetimler...

Biçerdöver Kontrolleri Yerinde DenetleniyorSonraki Haber

Biçerdöver Kontrolleri Yerinde Denetleni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar