Şekerbank

Kuduz Hastalığı Aşılama Kampanyası Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuduz Hastalığı Aşılama Kampanyası Başladı
Tofidass

Karaman'da da kuduz vakaları görülmüş ve bu hastalığın yabani hayvanlardan özellikle tilkilerden bulaştığı tespit edilmiştir.

Kuduz hastalığından korunmada en etkili ve geçerli yöntem kedi ve köpekleri yılda bir kez kuduz hastalığına karşı aşılatmaktır. Bu amaçla Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce merkez ilçe ile ilçelerimizde ve tüm köylerimizde kuduz aşılama kampanyasına başlanmıştır. Bu kapsamda yerleşim birimlerine 1 gün önceden haber verilerek özellikle köpek ve kedi sahiplerine duyuru yapılmakta ve ertesi gün köpek ve kedilere veteriner, tekniker ve teknisyenlerce kuduz aşısı tatbik edilmektedir.

Kuduz aşılama kampanyası devlet destekli olarak Mart ayı sonuna kadar devam edecektir. Kuduz hastalığıyla sağlıklı bir mücadele için köpek ve kedi sahibi vatandaşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve aşılama yapan İl Müdürlüğü personeline yardımcı olmaları önem taşımaktadır.

​Dünyanın hemen her yerinde görülebilen kuduz vakalarına gelişmiş ülkelerle birlikte ülkemizde de zaman zaman rastlanılmaktadır. Kurt, tilki, çakal, yaban kedisi, kokarca ve gelincik gibi vahşi hayvanlarla; köpek, kedi, sığır, koyun, keçi ve at gibi evcil hayvanlar hastalığa yakalanabilen hayvanlardır. Kuduzdan korunmak için kedi ve köpekler kuduza karşı mutlaka aşılatılmalıdır. Zira köpeklerin 3 aylık, kedilerin ise 6 aylıktan itibaren kuduz aşılarını yaptırmalı ve ​aşıların her yıl tekrar edilerek bunun belgelendirilmesi hukuki bir gerekliliktir. Evcil hayvanların, başıboş ve vahşi hayvanlarla temas etmesine engel olunmalıdır. Başıboş hayvanlara, sevmek veya beslemek amacıyla yaklaşılmamalı ve dokunulmamalıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Ceviz Fidanını Yurt Dışına SatıyorÖnceki Haber

Balıkesir Yılda 500 Bin Adet Ceviz Fidan...

Pendik'te Meyve Bahçeleri KuruluyorSonraki Haber

Pendik'te Meyve Bahçeleri Kuruluyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar