Şekerbank

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR
Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen damızlık koç dağıtım törenine katıldı. Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene ayrıca Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.
Tofidass

Programda ilk olarak konuşan Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin hayvancılık faaliyetleri, sektörün gelişmesi için yapılan çalışmalar ve dağıtımı yapılacak koç ırkı hakkında bilgiler verdi. Vali İ. Halil Çomaktekin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün burada ilimizdeki hayvancılığı geliştirmek adına uygulanan bir proje kapsamında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Amasya önemli tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip bir ilimiz. Bu potansiyelden en üst seviyede faydalanabilmemiz için, gerek desteklemeler, gerekse teknoloji kullanımını teşvik faaliyetleri ile çiftçimize ve köylümüze yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz.

Büyükbaş hayvancılıkta önemli bir noktadayız. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde de bu gelişimi gösterebilmek için İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımızla çeşitli projeler yürütüyoruz. Bugün de damızlık değeri yüksek pırlak ırkı koçları çiftçilerimize teslim edeceğiz. Bu ırkın belirgin özellikleri et ve süt veriminin yüksek olmasıdır. Dağıtımını yapacağımız bu koçlar ile yüksek ürün elde edilebilen koyun sürüleri oluşturulması hedeflenmektedir. Bu vesileyle proje için emek sarf eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze teşekkür ediyor. Dağıtımını yapacağımız koçların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından çekilen kura ile Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından 15 üreticiye 30 adet pırlak ırkı koç teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çankırı'da kuduz paniği!Önceki Haber

Çankırı'da kuduz paniği!

Çorum'da kavun hasadı başladıSonraki Haber

Çorum'da kavun hasadı başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar