Şekerbank

Konya’da Seralarda İlk Kez Organik Sebze Üretilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konya’da Seralarda İlk Kez Organik Sebze Üretilecek
Tofidass

Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı finansmanıyla Organik Tarımda Yaz Seracılığı Projesini başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin BAYDAR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kadir ALICI, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje sorumlusu Süleyman ARMAĞAN, Meram Ziraat Odası Başkanı ve  Konya Organik Tarım Derneği Başkanı Ali ATAİYİBİNER ve 20607 Sayılı Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ramazan YİĞİT seraların yapım aşamasını yerinde kontrol etmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla sahayı ziyaret ettiler.

Teknik incelemede, uygulanan proje hakkında açıklama yapan İl Müdürü Seyfettin BAYDAR; "Bu proje kapsamında Meram ilçemizin Gökyurt, Evliyatekke, Güneydere ve Kayadibi mahallelerinde toplam 9 adet sera yapımı gerçekleştirilecektir. Seralarımızın 2 adedi 260 m² 7 adedi 504 m² olacaktır. Seralarımızın yapımı mahallelerimizde yapılmaya başlamıştır. Bu seralar ile ilgili proje İl Müdürlüğümüzce hazırlanmış olup finansmanı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. Seraların yapım iş ve işlemleri 20607 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla olacaktır. Bu seralarda üreticilerimiz organik sebze üretimi yapacaklardır. Bu proje bölgenin kalkınmasına destek olacaktır. Bu mahallelerimiz de ağırlıklı olarak organik sebze üretimi yapılmaktadır. Bölgemizde havaların geç ısınması ve erken soğuması nedeniyle sebzelerin hasat süresi oldukça kısa olmaktadır. Bu durum üretici gelirini başka bölgelere göre oldukça aşağıya çekmektedir. Bu proje sayesinde hasat süresi uzayacak, ve üreticilerin geliri artacaktır. Aynı zamanda organik pazarlara sebze arzının süresi uzayacak ve tüketici sağlığı da korunmuş olacaktır. Amacımız bu projeyi bu ilçemizde ve diğer ilçelerimizde artırarak devam ettirmektir," dedi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje sorumlusu Süleyman ARMAĞAN ise "Başkanlık olarak  KOP  bölgesinde organik tarımı desteklediklerini, bu tür proje destekleri ile organik tarım alanlarını artırmayı ve bölgesel kırsal kalkınmayı hedeflediklerini" ifade etti.

Meram Ziraat Odası Başkanı ve  Konya Organik Tarım Derneği Başkanı Ali ATAİYİBİNER yaptığı konuşmasında;  "Meram Ziraat odası alarak organik tarımı ilçelerinde maddi manevi uzun yıllardır desteklediklerini budan sonraki süreçte de desteklemeye devam edeceklerini, bu projenin ilçe kapsamındaki diğer üreticilere de örnek olacağını, sebze üretimindeki katma değeri artıracağını, üreticinin kalkınmasına katkı sağlayacağını, bu tür projeleri artırarak devam ettirmek istediklerini" ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Domates tavukla yarışıyorÖnceki Haber

Domates tavukla yarışıyor

Otuzbin Çilek Fidesi Toprakla BuluştuSonraki Haber

Otuzbin Çilek Fidesi Toprakla Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar