Şekerbank

Kocasinan Organik Tarım Pazarı Sezonu Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocasinan Organik Tarım Pazarı Sezonu Açtı
Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İlimizde 70 çiftçi ile 2.470 da alanda organik ürün yetiştirilmektedir.
Tofidass

Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Kocasinan Belediyesi, Talas Belediyesi ve Kapadokya Organik Üreticileri Derneği ile protokol çerçevesinde yürüttüğü proje ile organik olarak üretilen ürünler Kocasinan Erciyesevler Organik Tarım Pazarında halkın hizmetine sunulmuştur. 

Pazar açılışında konuşan Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Bugün Kocasinan Belediyesi tarafından tertip edilen ve İl Müdürlüğümüz tarafından üretimi yapılan organik ürün pazarındayız. Şehrimizde 2 tane organik pazarımız var. Birisi Talas'ta diğeri de Kocasinan'da bulunuyor. Organik pazarlar bizim için önemli, 2 yıldır ilimizde önce Kocasinan' da başlayıp geçen yıl Talas'ta devam ettiğimiz bir uygulamamız var. Burada 40 tane üreticimiz her pazar günü ürettikleri ürünü, kendi bahçelerinden kendi tarlalarından toplayıp getirerek tüketiciye satıyor" diye konuştu. "Ürünlerimizin hepsi sertifikalı" diyen İl Müdürümüz Özkan Kayacan; "Çiftçilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Çünkü bu zorlu bir süreç. Organik ürün 1 günde, 1 yılda olan bir iş değil. Özellikle bahçe sektöründe 3 yılı aşan bir süreç söz konusu. Burada zor bir süreci kendileri atlatarak organik ürünlerini piyasaya sürmekteler. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bu süreçten sonra bu çiftçilerimiz sürekli devam edecekler inşallah. Şuan 40 çiftçimizle çalışıyoruz. Bu sene doludan dolayı özellikle domateslerimiz zarar gördü. İkinci ve üçüncü fidelemeleri gerçekleştirdik ama hamd olsun bugün pazarımızı açtık. Burada üretici ve tüketicimizi buluşturuyoruz. Buradan tüketicimize de sesleniyorum; Bu pazarı değerlendirsinler. Çünkü sağlıklı beslenmenin en iyi yolu ekolojik pazar ve organik ürünlerdir" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev yayın balığı Kars Çayı'nda yakalandıÖnceki Haber

Dev yayın balığı Kars Çayı'nda yakalandı

Meyve Bahçesi Kuran Girişimciye TebrikSonraki Haber

Meyve Bahçesi Kuran Girişimciye Tebrik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar