Şekerbank

Kırıkkale'de Damızlık Koç Dağıtım Töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkale'de Damızlık Koç Dağıtım Töreni
0
Tofidass

Kırıkkale Gıda tarım ve Hayvancılık ​İl Müdürlüğünde yapılan törene Kırıkkale Valisi Sayın Ali KOLAT, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Şerafettin Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Kırıkkale Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Kırıkkale İli Protokol Üyeleri, Şube ve İlçe Müdürleri, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personeller ve çok sayıda yetiştirici katıldı. 
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M .Kürşat Ulusoy; Kırıkkale’de birlik üyelerinin gelir seviyelerini arttırmak için bakanlık ve kurumlarla işbirliği yaptıklarını ve bu manada İlimiz "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında ilimizde mevcut olan Akkaraman Kangal Irkı koyunları ıslah etmek amacıyla bakanlığımız genel bütçesinden Sivas İli Ulaş ilçesinden 35 adet: İl Özel İdaresi bütçesinden de Kırşehir İli Malya İşletmesinden 25 adet olmak üzere toplam 60 adet Akkaraman Kangal Irkı Damızlık Koç alımı yapılarak İl Müdürlüğünde dağıtımı gerçekleştirdiklerini söylemiştir. Ayrıca projede katkısı olan Valimiz Ali Kolat, İl Özel İdare Meclis Başkanı Şerafettin Atalay ve Tarım Bakanlığımıza teşekkür etti. 
İl Müdürü Recep Kırbaş; İlimiz genelinde 95.800 adet koyun ve 12.080 adet keçi olmak üzere toplam 107.880 adet küçükbaş hayvan varlığımız mevcuttur. Koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında 2009 yılından bugüne kadar Bakanlığımız genel bütçe kaynaklı, Kırıkkale II Özel İdare desteği ve çiftçi katkıları ile birlikte toplam olarak 449 adet Damızlık Koç ve 30 adet Damızlık Teke dağıtımı yapılmıştır. Yine koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında üç yıldır ilimizde uygulanan “Halk Elinde Islah Projesi” kapsamı çerçevesinde; 2014 yılında I. Etap Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 5.612 adet Akkaraman ırkı koyuna yaklaşık 267.005 TL destek ödemesi yapılmış olup, yine II. Etap Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 5.977 adet Akkaraman ırkı koyuna yaklaşık 270.060 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Sayın Ali KOLAT; İlimizin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu, ilimizde hayvancılığın geliştirilmesi için bu tür projelere destek verdiklerini söyleyerek projede katkısı olan; İl Genel Meclisine, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri  Birliğine teşekkür ederek projenin hayvancılığa katkı sağlaması temennisinde bulunmuştur. 
Proje kapsamında dağıtımı yapılan 1 baş koçun bedeli 1.620 TL'dir. Çiftçilerimiz 480 TL katkı payı ödemişlerdir. Projeye; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 40 bin TL. İl Özel İdaremiz 30 bin TL, Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik üyeleri 27.500 TL katkı sağlamışlardır. 2014 yılı Anaç Koyun-Keçi desteklemelerinde ise Birlik Üyesi 546 çiftçimize 72.835 adet anaç koyuna 1.456.700 TL ödemeleri 2015 yılı içerisinde yapılmıştır.
Programda daha sonra Sayın Valimiz ve protokol üyeleri yetiştiricilere damızlık koçları teslim etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun Tarım Master PlanıÖnceki Haber

Samsun Tarım Master Planı

Meraların otlatmaya açılışı için tören düzenlendiSonraki Haber

Meraların otlatmaya açılışı için tören d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar