Şekerbank

Kırıkkale Belediyesi Kesimhanesinin Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkale Belediyesi Kesimhanesinin Açılışı Yapıldı
Tofidass

Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi Arpacık Caddesi üzerinde bulunan Kırıkkale Belediyesine ait,  Kamberoğulları Hay. İnş. İç. Dış. Tic. Ve İml. San. Ltd Şti tarafından işletilen kesimhanenin açılışı yapıldı.

Düzenlenen açılışa; Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, Kamberoğulları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akyön ve diğer yetkililer katıldı.

İlk olarak, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve diğer yetkililer, kesimhaneyi gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Arpalık Çukurunda faaliyet göstermesi planlanan Kamberoğlları şirketine ait Kesimhaneye 08.12.2015 tarihinde Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine ilişkin özel kuralları belirleyen yönetmeliğe istinaden şartlı onay verildiğini, faaliyete geçen bu Kesimhane de günlük 45 adet Büyükbaş ve 150 adet de küçükbaş hayvanın kesiminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale’nin ihtiyacı olan bir Kesimhaneye kavuştuklarını, Belediye olarak da bu işletmeye ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade ederek, işletmenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Açılışta konuşan ValiAli Kolat; “Kırıkkale gibi bir ilin olmazsa olmazı arasında Kesimhane yer alıyordu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim. İşletmenin açılması biraz sürüncemede kaldı ama Belediye Başkanımızın gayreti sonuç verdi. Burada Kamberoğulları işletmesinin çok büyük payı var. Burayı kiraladılar, şartlarını oluşturdular. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak geçici bir belge vereceğiz. Bu belge üç aylık bir deneme olacak. Çalışmalar denetlenecek inşallah esas belgeyi de vereceğiz. Vatandaşlarımız ve üreticilerimiz için de önemli bir hizmet oldu bu güzel hizmet devam edecek.” dedi.

Konuşmalardan sonra, Kesimhanenin ruhsatı, Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından, Kamberoğulları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akyön’e teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yem Bitkisi Çalışmaları Sonuç Vermeye BaşladıÖnceki Haber

Yem Bitkisi Çalışmaları Sonuç Vermeye Ba...

Organik Tarım İçin Malzeme Yardımı YapıldıSonraki Haber

Organik Tarım İçin Malzeme Yardımı Yapıl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar