Şekerbank

Kılıçdaroğlu: Gittiğiniz Her Yerde Lütfen Anlatın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Gittiğiniz Her Yerde Lütfen Anlatın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Elinizi vicdanınıza koyun. Bu hükümet bizim çiftçimize mi çalışıyor, yabancıların çiftçisine mi çalışıyor? Bu rakamlar benim rakamlarım değil. Gümrükte kaç lira ödenmişse belli zaten, açın gümrük beyannamelerine bakın."
Tofidass

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başta kötü giden ülke ekonomisi olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisinin ürün alım politikasını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

“Bu iktidar fakirin fukaranın yanında değil. Bu iktidar halkın yanında değil. Bu iktidar çiftçinin yanında değil. Bu iktidar emeklinin yanında değil. Bu iktidarın yeri Londra'daki tefecilerdir, Türkiye'deki tefecilerdir; onlara destek veriyor. 83 milyon insan Londra'daki bir avuç tefeciye çalışıyor. Sadece finans açısından değil, çiftçi açısından rakam vereceğim. Bunu da gittiğiniz her yerde lütfen anlatın. Gençlik kolları anlatacak, kadın kolları anlatacak, milletvekilleri anlatacak, il başkanları, ilçe başkanları anlatacak, il genel meclis üyelerimiz anlatacak, belediye meclis üyelerimiz anlatacak, namuslu, dürüst, çalışan, halkın çıkarlarını savunan sivil toplum örgütü üyeleri de anlatacak.

Çiftçilere de ihanet ediyorlar

Üretim yapan çiftçilere ihanet edildiğini belirten Kılıçdaroğlu: Çiftçilere de ihanet ediyorlar. Rakam vereceğim: Buğdayı biz ton başına 2250 liradan alıyoruz. Gidiyoruz çiftçiden Toprak Mahsulleri Ofisi 2250 liradan buğdayı alıyor. Yetmiyor, dışarıdan buğday alıyoruz, ton başına 3343 lira ödüyoruz. Yani yüzde 48 dışarıdaki çiftçiye daha fazla para ödüyoruz. Arpayı 1750'den alıyor Türkiye, kendi çiftçisinden 1750'den alıyor. Yetmediği için dışarıdan alıyor, 3180 liradan alıyor tonunu; yüzde 82 daha fazla para ödüyor oraya. Bir örnek daha vereyim, nohut: 4050 liradan kendi çiftçimizden alıyoruz, üreticimizden alıyoruz. Yetmediği için dışarıdan tonunu 9 bin liradan alıyoruz. Fark yüzde 121. Yeşil mercimek: 4150 liradan alınıyor; kamu, devlet 4150'den alıyor. Yetmediği için dışarıdan 12 bin 160 liradan tonunu alıyoruz. Yüzde 195 zamlı alıyoruz. Şimdi ben Ak Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy veren, geçmişte oy veren ve bugün de kendisini kararsız gibi gören veya "oy vermeye devam edeceğim" diyen vatandaşlarıma sesleniyorum: Elinizi vicdanınıza koyun. Bu hükümet bizim çiftçimize mi çalışıyor, yabancıların çiftçisine mi çalışıyor? Bu rakamlar benim rakamlarım değil. Gümrükte kaç lira ödenmişse belli zaten, açın gümrük beyannamelerine bakın. Toprak Mahsulleri Ofisi kaça alıyor, oraya da bakın ve kıyaslayın. Bu hükümetin, Erdoğan şahsım hükümetinin bu devlete ve bu hükümete, artı bu millete vereceği hiçbir şey yoktur. Gerçekten de çiftçi perişan vaziyette. Sen bütün parayı dışarıya ödüyorsun, kendi çiftine ödemiyorsun. Emekliye ödemiyorsun, esnafa ödemiyorsun, destek olmuyorsun, ne olacak bu memleketin hali? Bu soru kafalarda ama söyledim konuşmanın başında, hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye zengin ülkedir, Türkiye güçlü ülkedir. Kendi çiftçimiz için, kendi sanayicimiz için, kendi üreticimiz için, kendi besicimiz için çalışırsak, Türkiye kısa sürede düzlüğe çıkar. Yabancıya değil, bu memlekete çalışacağız, bizim insanımıza çalışacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Egede kuru incir ihracatı zirveye taşıdıÖnceki Haber

Egede kuru incir ihracatı zirveye taşıdı

Şekerbank, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile protokol imzaladıSonraki Haber

Şekerbank, Türk Veteriner Hekimleri Birl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar