Şekerbank

Egede kuru incir ihracatı zirveye taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Egede kuru incir ihracatı zirveye taşıdı
Egeli ihracatçılar, Ekim ayında 580 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdi.
Tofidass

Egeli ihracatçılar, Ekim ayında 580 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdi.

Kuru incir ihracatı zirveye taşıdı

Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden kuru incirin 2021/2022 sezonundaki ihracat yolculuğu 6 Ekim 2021 tarihinde başladı. Kuru incirin 55 milyon dolarlık katkısıyla Ekim ayında 119 milyon dolarlık ihracat yapan Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği EİB bünyesinde en çok ihracat yapan üçüncü birlik olarak zirve ortağı oldu.

Narenciye sezonunun başlamasıyla ihracatta yoğun bir dönem geçiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Ekim ayında 118 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı. Ekim ayında 100 milyon dolar barajını geçen bir diğer birlik 115 milyon dolarlık ihracatla Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği oldu.

Hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatı yüzde 96 arttı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 96’lık ihracat artış hızıyla 74,5 milyon dolarlık ihracat seviyesine ulaştı.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği 71,6 milyon dolarlık ihracata ulaştı.

Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yeni sezona yüzde 16 artışla girdi

Zeytin hasat sezonunun başladığı bugünlerde Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Ekim ayında dış satımını yüzde 35’lik gelişimle 12 milyon dolardan 16 milyon dolara taşıdı ve yeni sezona moralle girdi.

Eskinazi: “Navlun fiyatları Türkiye’yi cazip kılıyor”

Pandemi sonrasında navlun ve hammadde fiyatlarında oluşan tablo nedeniyle Avrupa ve ABD başta olmak üzere ithalatçıların Uzakdoğu yerine Türkiye’ye yönelmesinin ihracat rakamlarımıza olumlu etkisinin görüldüğüne işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi 2021 yılının geride kalan iki aylık döneminde de ihracat artışlarının sürmesini beklediklerini dile getirdi.

Ege Bölgesi’nin 2021 yılının Ocak – Eylül döneminde 13 milyar 161 milyon dolarlık ithalata karşılık 18 milyar 454 milyon dolarlık ihracat yaptığı bilgisini paylaşan Eskinazi, Ege Bölgesi’nin ihracatının ithalatını karşılama oranının yüzde 140’a ulaştığını, Türkiye’nin dış ticaret fazlası verme hedefinin Ege Bölgesi’nde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: İşimiz saha, gücümüz sahaÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli: İşimiz saha, gücümüz s...

Kılıçdaroğlu: Gittiğiniz Her Yerde Lütfen AnlatınSonraki Haber

Kılıçdaroğlu: Gittiğiniz Her Yerde Lütfe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar