Şekerbank

Kılıçdaroğlu: 'Çiftçi varsın batsın, ben nasıl olsa dışarıdan alıyorum'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı Üzerine Konuştu.
Tofidass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine TBMM Genel Kurulunda tarım sektörü üzerine yaptığı konuşma şöyle:

Tarım Kanunu 21’inci madde diyor ki: "Millî gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye destek verilir." Millî gelir ne kadar? 800 milyar dolar. Yüzde bir? 8 milyar dolar. Çiftçiye verildi mi? Hayır. Niye verilmiyor? Siz hiç sordunuz mu değerli arkadaşlarım, şu Hükûmete sordunuz mu? Bu çiftçinin hâli perişan. Çiftçinin traktörü var, doğru; tarlası da var, doğru ama ikisi de kendisinin değil, bankanın. Gidin, bakın bakalım, çiftçinin ağzını bıçak açmıyor. Efendim "Yüzde 11 büyüdük." Cepleriniz büyüdü değerli arkadaşlar, cepleriniz büyüdü. Vatandaşın cebinde bir şey yok. Tarlaya gidin, bakın, çiftçi tarlaya çıkıyor mu çıkmıyor mu?

Değerli arkadaşlarım, çiftçinin de gidip Man Adası’nda şirket kurma hakkı var ama gidemiyor, yapamıyor onu, o kadar parası yok, gemiye gidecek, oraya gidecek, adamını bulacak, 1 sterline şirket kuracak, sonra malı götürecek. Yok, bu imkânı yok.

Değerli arkadaşlarım, çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu satıyor bu iktidar, dünyanın en pahalı mazotunu. Gübrenin, ilacın, suyun en pahalısını veriyor ve bir şey daha, bütün çiftçi kardeşlerim dinlesin: Sen üretim yaparken zarar ediyorsun, malını sattığın zaman senden bir de yüzde 4 vergi kesiliyor. Zarar eden adamdan vergi mi alınır? Evet, zarar eden adamdan da vergi alıyorlar. Siz çiftçilerle oturup hiç konuşuyor musunuz? Çiftçiyi çok sevdiğinizi ben iyi biliyorum. Ezmek için, sırtına binmek için çok iyi seviyorsunuz çiftçiyi. Evet, sırtına biniyorsunuz. Evet, dünyanın en pahalı mazotunu satıyorsunuz ona. Elinde viski bardağı, ayağında en pahalı şort, yata binecek, liman liman gezecek, ona mazotu vergisiz vereceksiniz. Çiftçi binecek traktöre, gidecek tarlaya, ona da dünyanın en pahalı mazotunu vereceksiniz. Sonra diyeceksiniz ki: "Kılıçdaroğlu, niye konuşuyorsun?" Konuşacağım, sonuna kadar konuşacağım.

BU BÜTÇE MAN’CILARIN, FAİZCİLERİN BÜTÇESİDİR

Bu bütçe kimin bütçesi? Değerli arkadaşlarım, bu bütçe işsizin bütçesi değil, işsizlik artıyor, benden önce konuşan arkadaşlar işsizlik rakamlarını verdiler. Çiftçinin bütçesi değil. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor zaten, çiftçi ekmiyor. Yozgat’ın o kokulu mercimeğine ne oldu, Yozgat’ın o kokulu mercimeğine? Dünya çapında bir markaydı. Et ithal ettiniz. Nohut ithal ediyorsunuz. Vergileri sıfırlıyorsunuz ithalatçılarda. Niye sıfırlıyorsunuz? Çünkü o ithalatçılar da sizin adamınız, onlar daha fazla para kazansınlar diye, "Çiftçi varsın batsın, ben nasıl olsa dışarıdan alıyorum." diye çiftçiyi batırdınız, ağzını bıçak açmıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Hasılada Avrupa'daki Birinci Yerimizi KoruyoruzÖnceki Haber

Tarımsal Hasılada Avrupa'daki Birinci Ye...

Gercüş'te Fıstık Fidanı DağıtıldıSonraki Haber

Gercüş'te Fıstık Fidanı Dağıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar