Şekerbank

KFMİB Başkanı Sevinç:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KFMİB Başkanı Sevinç:
Fındıkta alan bazlı gelir desteği alan üreticilerimizin aldıkları parayla bahçelerine bakım yapmasını bekliyoruz
Tofidass

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, "Fındıkta alan bazlı gelir desteği alan üreticilerimizin aldıkları parayla bahçelerine bakım yapmasını bekliyoruz" dedi. 

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan takvimin ardından fındık üreticilerinin hesaplarına paraların yattığını hatırlattı. 

İki gündür fındık üreticilerinin TC kimlik numaralarına göre dönüm başına yatan paraları Ziraat Bankalarının ATM'lerinden çektiğini ifade eden Sevinç, yaklaşık 388 bin fındık üreticisine 828 milyon lira tutarında alan bazlı gelir desteği ödeneceğini, bunun da sektör adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. 

"Fındık üreticisi destekleme ödemesinden aldığı parayı yan gelir olarak görmemelidir" diyen Sevinç, son yıllarda bakımsız kalan bahçelerin verimsiz kaldığını bunun da üretimi düşürdüğünü söyledi. 

Fındık üreticilerinin bahçelerine daha iyi bakım yapmaları gerektiğini vurgulayan Sevinç, şunları kaydetti:

"Alan bazlı destek ödemelerinden alınan para bunun için çok büyük bir fırsat. Son yıllarda fındıkta fazla rekolteyi değil düşük rekolteleri konuşmaya başladık. Üreticilerimize bu noktada çok işler düşmektedir. Biz, fındıkta alan bazlı gelir desteği alan üreticilerimizin aldıkları parayla bahçelerine bakım yapmasını bekliyoruz. Bahçelere yapılacak daha iyi bakım üretimin artmasına bununla birlikte rekoltenin yükselmesine neden olacak. Üreticiler lütfen bu konuya hassasiyet göstersinler. Devlet bu parayı verirken bahçelerin daha iyi bakımı ve kalitenin yükselmesi için veriyor. Bilinmesini istiyoruz ki bahçelerdeki üretimin artması yine üreticinin lehine olacaktır."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa'da TKDK'da aramaÖnceki Haber

Manisa'da TKDK'da arama

Yabani Zeytin Ve Harnup Ağaçları Aşıyla Ekonomiye KazandırılacakSonraki Haber

Yabani Zeytin Ve Harnup Ağaçları Aşıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar