Şekerbank

Kerevit Av Yasağı Başladı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kerevit Av Yasağı Başladı…
Tofidass

Kerevit av yasağı, kerevit ihtiva eden bütün iç sularda 1 Kasım 2016 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

Kerevitin bu dönem içerisinde kerevitlerin avlanması, pazarlanması ve ihraç edilmesinin yasak olduğunu belirten Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN; "Avlanma yasağı süresince kerevit avcılığının önlenmesi için İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz avlanma yasağı döneminde  kerevitlerin koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Ceza, İdari Para Cezası olarak uygulanacak. Daha yoğun ve etkin bir denetim için vatandaşlarımızın duyarlı olmaları, yasağa uymayanlar hakkında yetkilileri haberdar etmeleri büyük önem arz etmektedir. Kerevit av yasağı boyunca vatandaşlarımız 2411616 - 2411717 numaralı telefonlara şikâyet ve ihbarda bulunabilirler" dedi.

Elazığ'da kerevit avcılığının Keban Baraj Gölünde Keban, Ağın, Güzelyalı ve Şeyh Hacı olmak üzere toplam 4 avlak sahasında yapıldığını ifade eden KARAHAN; "Avlanabilir kerevit stoğumuz 16.800 kg olup, 2016 yılı avlanan kerevit miktarımız 6.900 kg`dır. Avlanan kerevitlerin % 80-90'ı  İsveç ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilmektedir. Avlanılan kerevitler için İl veya İlçe Müdürlüklerinde menşei belgesi alınması zorunludur. Menşei belgesi alınmadan kerevitlerin nakli ve pazarlaması yapılamaz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan KARAHAN; "İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde büyük bir payı olan su ürünlerinden kerevitlerin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avlanan, kerevit nakli ve satışı yapan şahısları gören vatandaşlarımızın, yasağa uymayanları Emniyet, Jandarma ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini kamuoyundan rica ederiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köydeki Evinde İşinin Patronu OlduÖnceki Haber

Köydeki Evinde İşinin Patronu Oldu

60 İlçe Üretiyor Onlar Turşusunu KuruyorSonraki Haber

60 İlçe Üretiyor Onlar Turşusunu Kuruyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar