Şekerbank

Kendi Çiftçisini Cezalandıran, Yabancı Ülkelerin Çiftçisini Ödüllendiren Bir Tarım Politikası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendi Çiftçisini Cezalandıran, Yabancı Ülkelerin Çiftçisini Ödüllendiren Bir Tarım Politikası
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "2002 yılında, yani AK Parti iktidar olduğu gün 7 milyon dekara pamuk ekiliyordu Türkiye’de. Bugün pamuk ekilen dekar sayısı 5 milyona düşmüş vaziyette. Niçin? Çünkü üretici zarar ediyor."
Tofidass

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada pamuk ithalatını eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Değerli arkadaşlarım, pamuk örneğini vereceğim size, pamuk mevsimindeyiz. Çiftçi kardeşlerim de dinlesinler. Türkiye pamuk üretiminde dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Cumhuriyetin kuruluşunda en büyük ihracat gelirlerimizden birisi tarımdı ve bunların içinde de pamuk ağırlıklı yer alıyordu. O pamuk sayesinde hangi fabrikaları kurmadık ki, silah fabrikaları dahil, demiryolları dahil, denizyolları dahil, basma fabrikaları dahil, bankalar dahil bu tarımdan elde ettiğimiz, pamuk ihracatından elde ettiğimiz gelirlerle oluştu. Şimdi pamuk üreticisini cezalandırıyoruz. Fiyat daha belli değil, girdi fiyatları artmış vaziyette.”

Pamuk ithalatına 21,5 milyar dolar ödendi
2003 yılından itibaren pamuk ithalatına 21,5 milyar dolar ödendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu; “Bakın örnek vereyim; 2002 yılında, yani AK Parti iktidar olduğu gün 7 milyon dekara pamuk ekiliyordu Türkiye’de. Bugün pamuk ekilen dekar sayısı 5 milyona düşmüş vaziyette. Niçin? Çünkü üretici zarar ediyor. Peki ne oluyor, üretmiyoruz da ne oluyor? Dışarıdan ithal ediyoruz. O rakamı da vereyim ben size değerli arkadaşlarım. 2003 yılından, yani AK Partinin iktidar olduğunun ertesi yılın başından 2019’un Temmuz ayına yani bu yılın Temmuz ayına kadar, dışarıdan ithal ettiğimiz pamuğa ödediğimiz para 21 milyar 468 milyon dolar, yabancı ülkelerin pamuk üreticisine biz bu parayı ödedik” dedi.

 İthalata Ödenen Para Çiftçiye Verilmeliydi
Yabancı çiftçilere ödenen paranın ülke çiftçisine verilmediğini ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu “Şimdi bizim çiftçi kardeşlerimize sesleniyorum, o 21 milyar doları bizim pamuk üreticisine verselerdi ne olurdu? Özellikle AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim, ne olurdu? Neden 21 milyar dolar ödüyoruz yabancı çiftçiye de kendi çiftçimize gelince ödemiyoruz? Niçin? Adalet mi bu? Ne dedik? Adaletsizlik sadece yargıda değil ki, bu da adaletsizlik. Kendi çiftçisini cezalandıran, yabancı ülkelerin çiftçisini ödüllendiren bir tarım politikası. Her alanda. Buğdayda da öyle, mercimekte de öyle. Yozgat’ın mercimeği Allah aşkına kokulu mercimeği dünyada bir numara, yok ettiler onu. Ne oluyor? Yozgatlılar da gidip en çok oyu oraya veriyorlar, bizi iyi ki yok ettin diyorlar, bizi perişan ettin çok teşekkür ederiz, perişan olduk sana oy veriyoruz. Pamuk üreticisi de öyle. 21 milyar doları yabancı ülkelere verir, bizim çiftçiye vermez, bizim çiftçi de gider der ki Allah razı olsun, oraya 21 milyar dolar ödedin, bana da az bir şey ödedin biz bununla idare edelim.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurova çiftçisinin yüzünü mısır fiyatları güldürdüÖnceki Haber

Çukurova çiftçisinin yüzünü mısır fiyatl...

Japonlar ‘Suşi’ Susamı İçin Muğla’daSonraki Haber

Japonlar ‘Suşi’ Susamı İçin Muğla’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar