Şekerbank

Kahta’da Badem Yetiştiriciliği ve Şarka Virüsü Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahta’da Badem Yetiştiriciliği ve Şarka Virüsü Eğitimi
Tofidass

"Şarka Virüsünden Ari Alan Projesi" kapsamında Kahta İlçesinde Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünden Dr. Kamil SARPKAYA ve Uzm. Hüseyin BOZKURT'un katılımıyla Badem Yetiştiriciliği ve Şarka Virüsü hakkında eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıya Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil ALAN,  Kahta Ziraat Odası Başkanı F. Rüştü TURANLI, Badem Üreticileri Birliği Başkanı M. Sena YILDIRIM ve Ziraat Bankası Bölge Müdürü Murat KARA da katıldı.

Eğitimde Şarka Hastalığından korunmak için alınması gereken önlemlerden bahsedildi. Özellikle fidan seçiminde dikkatli olunması gerektiği ve sertifikalı fidan kullanımının önemi vurgulandı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Adil Alan; Eğitimi düzenleyen Kâhta Ziraat Odası Başkanı F. Rüştü Turanlıya ve Badem Üreticileri Birliği Başkanı M. Sena Yıldırıma teşekkür etti. Adıyaman denilince akla bademin gelmesini, Adıyaman'ın badem ile anılmasını istediklerini söyleyen Alan; 2017 yılı içerisinde badem ile ilgili bu eğitim toplantılarının yanında budama kursu gibi uygulamalı kurslar da verileceğini söyledi. Şu anda ilimizdeki badem yetiştirme alanlarının 40.000 dekara ulaştığını ve bu alan ile Türkiye'de 1. Sıraya yükseldiğimizi söyleyen Alan, hedefin 100.000 dekar olduğunu söyledi. Adıyaman'da Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü'nün kurulması yolunda çalışmaların devam ettiğini, 2016 yılı için 15 milyar TL ödenek ayrıldığını, Hasancık bölgesinde 1.380 dekarlık arazi tahsisi yapıldığını belirten Alan, Orman Müdürlüğünün ağaçlandırmaya verdiği kredinin de devam etmekte olduğunu belirtti ve yeni yayınlanan KKYDP Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi 11. Etap tebliği hakkında bilgiler verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bal Arısının Kivi Polinasyonuna Etkisi Konulu Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Bal Arısının Kivi Polinasyonuna Etkisi K...

KKYDP Bilgilendirme Toplantısı YapıldıSonraki Haber

KKYDP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar