Şekerbank

Kadın Kursiyerlere 150 Adet Arılı Kovan Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Kursiyerlere 150 Adet Arılı Kovan Dağıtıldı
Tofidass

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" Projesi faaliyetlerinden olan arıcılık eğitimine katılan 30 kadın kursiyere arı kovanı ve malzemesi dağıtımı yapıldı.

Hasköy ve Korkut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binası önünde yapılan arı kovanı dağıtım törenine; Hasköy İlçe Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Korkut İlçe Kaymakamı Abdulgani Mağ, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Gündoğdu ve Ferit Yıldız, Hasköy İlçe Müdürü Bilal Elkatmış, Korkut İlçe Müdürü Alpaslan Kenger, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Nimetullah Büte, Proje Uzmanı Ahmet Ökten ve kadın kursiyerler katıldı.

İl Müdürlüğü olarak bu projemiz istihdam içerikli bir proje olup temel amacımızın, uzun vadede kırsal kesimdeki kadınlarımıza yönelik, aile ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten İl Müdürü Ergün Çolakoğlu; "arıcılık eğitimine katılan 30 kadın kursiyerimize Hasköy ve Korkut İlçelerimizde kişi başı 5 adet arılı kovan olmak üzere toplamda 150 adet arılı kovan ve malzemesi dağıtımı yaptık. İlimizde 625 ton bal üretimimiz bulunmaktadır. Nüfusun yüzde 60'ı kırsal kesimde yaşamaktadır. Nüfusun yüzde 83'ü tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Kırsal kesimde yaşayan nüfusumuzun içerisinde kadınlarımız ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlenmektedir. Tarım sektöründe, istihdamın yarısına yakınını oluşturan kadınlarımız, sorumluluklarının yanında yaşamın birçok zorluklarıyla da karşı karşıya kalmaktadır. Kırsalda yaşayan ve tarım sektörünün her alanında rol alan kadınlarımızın sorunlarının tespiti ve çözümü çok önemlidir" dedi

Çolakoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "İl genelindeki kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Planlanan köylerde ve ilçelerde kadın çiftçilere yönelik toplantılarda, arı yetiştiriciliği konusunda kurumumuzun uzman personelleri tarafından arı yetiştiricilerine 10 günlük uygulamalı eğitim yapılarak teknik bilgiler verilecektir. Eğitimden sonra kursiyerlerimiz kendi imkânlarıyla bal üretimi sağlayıp kendi aile ekonomisine katkı sağlayacaklardır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bartın'da Meraların Haritası ÇıkarılıyorÖnceki Haber

Bartın'da Meraların Haritası Çıkarılıyor

Muş'ta Kapya Salçalık Biber YetiştiriliyorSonraki Haber

Muş'ta Kapya Salçalık Biber Yetiştiriliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar